Rădoi se întoarce pe stadionul pe care a trăit cea mai mare dezamăgire din carieră. Ce îi va transmite lui Southgate

Gabriel-Alexandru Ioniță / 01.06.2021, 14:02
Rădoi se întoarce pe stadionul pe care a trăit cea mai mare dezamăgire din carieră. Ce îi va transmite lui Southgate

Rădoi se întoarce pe stadionul pe care a trăit cea mai mare dezamăgire din carieră. România va disputa pe 6 iunie un amical de gală împotriva Angliei. Meciul se va juca pe stadionul din Middlesbrough, unde fostul mijlocaș a trăit una din dramele carierei sale de fotbalist.

Pe 27 aprilie 2006, FCSB a jucat manșa retur a semifinalelor Cupei UEFA pe Riverside Stadium. În tur, echipa la care Rădoi era căpitan câștigase cu 1-0. De asemenea, în Anglia roș-albaștrii au luat un avans de două goluri după doar 24 de minute.

Rădoi se întoarce pe stadionul pe care a trăit cea mai mare dezamăgire din carieră

Ceea ce părea a fi o noapte glorioasă pentru echipa lui Olăroiu s-a transformat însă într-un coșmar de nedescris. Echipa engleză a revenit fantastic și a câștigat cu 4-2. Golul calificării a fost marcat în prelungiri de italianul Massimo Maccarone, devenit de atunci un idol printre fanii lui Dinamo.

Acum, Rădoi se va afla din nou față în față cu Gareth Southgate, căpitanul de atunci al lui Middlesbrough. Selecționerul României a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului cu Georgia de miercuri și despre meciul de pe Riverside din 2006.

Rădoi a vorbit despre meciul României cu Anglia de la Middlesbrough
Rădoi a vorbit despre meciul României cu Anglia de la Middlesbrough

Ce îi va transmite Mirel Rădoi omologului său

Selecționerul a glumit pe seama acestui subiect. El a spus că o să facă tot posibilul să evite orice discuție cu Southgate privitoare la acel meci. De asemenea, Rădoi a spus că va încerca să îi aducă aminte selecționerului Angliei de Nicolae Dică, marcator pentru Steaua în acea dublă.

Acum stau pe margine, nu mai joc, o să fiu în rolul lui Oli (Cosmin Olăroiu). Mă fac că nu-mi aduc aminte dacă-mi spune Southgate ceva despre Middlesbrough. O să-i spun dacă își aduce aminte că a marcat Nicolae Dică

Sperăm să avem o evoluție bună, constantă, să respectăm planul de meci, asta este cel mai important. Sunt potrivite adversarele pentru ce urmărim pentru toamnă.

Sunt două jocuri foarte importante, care se pliază pentru ce urmează pentru perioada următoare”, a declarat Rădoi la conferința de presă.

Meciurile cu Georgia și Anglia sunt primele disputate de naționala României după înfrângerea din Armenia, scor 2-3. La conferința de presă de după acel meci, Rădoi s-a arătat extrem de deranjat de jocul prestat de elevii săi. Mai mult, el a lăsat să se înțeleagă faptul că ia în calcul chiar posibilitatea de a părăsi prima reprezentativă.

Declarațiile sale de atunci au lansat extrem de multe speculații. S-a discutat foarte mult despre cine va fi noul selectioner al Romaniei. În cele din urmă însă, Rădoi și oficialii FRF au hotărât să lucreze în continuare împreună.