Radu Drăgușin a îngropat-o pe Salernitana în meciul cu Atalanta și e făcut praf în presa din Italia

Olteanu Ștefan / 03.05.2022, 18:03
Radu Drăgușin a îngropat-o pe Salernitana în meciul cu Atalanta și e făcut praf în presa din Italia

Radu Drăgușin (20 de ani) a evoluat mai puțin de 10 minute în meciul cu Atalanta din Serie A, însă din păcate, în acest timp scurt a îngropat-o pe Salernitana. Românul a greșit la golul pe care Pasalic l-a marcat în minutul 88 și a privat-o pe Salernitana de două puncte extrem de importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Presa din Italia nu a avut milă de Drăgușin și l-a făcut praf.

„Greșeala sa a fost groaznică. Și-a condamnat echipa”. Radu Drăgușin a îngropat-o pe Salernitana în meciul cu Atalanta și e făcut praf în presa din Italia

Trimis pe teren în minutul 85 al disputei Atalanta – Salernitana, Radu Drăgușin a îngropat-o pe formația oaspete și acum e făcut praf în presa din Italia.

Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, Salernitana traversa o formă foarte bună și venea după trei victorii consecutive în campionat. La fel de bine a început și în deplasarea cu Atalanta, iar în minutul 27, Ederson Lourenco a adus-o pe Salernitana în avantaj. Oaspeții au conservat foarte bine avantajul de pe tabelă și nu le-au oferit celor de la Atalanta multe oportunități de a marca.

Însă, în ultimele 10 minute de joc, antrenorul lui Salernitana a efectuat nu mai puțin de patru schimbări și a dezechilibrat jocul. Unul dintre cei intrați pe teren a fost românul Radu Drăgușin, care l-a înlocuit pe Pasquale Mazzocchi.

Din nefericire, Drăgușin a avut nevoie de doar trei minute pentru a se remarca, într-un mod negativ. În minutul 88, Pasalic a profitat de faptul că Drăgușin nu a făcut pasul la offside alături de ceilalți colegi și a scăpat într-o poziție foarte bună, reușind să marcheze și să restabilească egalitatea. Partida a fost prelungită cu 5 minute, dar Salernintana nu a mai putut să producă nicio ocazie în final și a fost nevoită să se mulțumească doar cu un punct la Bergamo.

Jurnaliștii italieni nu l-au iertat pe Radu Drăgușin:

A fost unica acțiune ce a prins-o dezechilibrată pe Salernitana!”, a notat Gazzetta dello Sport, despre faza care a dus la golul egalizator.

Salernitana rămâne pe loc retrogradabil. Va fi o luptă de foc în ultimele etape

Spre deosebire de Gazzetta dello Sport, cei de la Tuttomercatoweb.com au pus punctul pe „i”. Drăgușin a primit nota 5.5.

În mod normal nu ar fi trebuit notat, dar greșeala de la gol a fost groaznică. Și-a condamnat echipa, care merita să câștige cele trei puncte și să producă surpriza. Excluderea sa dintre titulari arată a respingere, este una dintre noile achiziții care nu s-a impus”.

Gafa lui Radu Drăgușin a fost evidențiată și de cei publicația Sportmediaset:

Deloc norocoasă introducerea sa în teren spre sfârșit. A fost prea lent la cornerul gazdelor ce a precedat golul lui Pasalic”, au scris jurnaliștii italieni.

Din păcate, la fel ca gafa lui Ionuț Radu din meciul Bologna – Inter, cea a lui Radu Drăgușin s-a produs într-un moment delicat. Spre deosebire de Inter, care luptă pentru titlu în Serie A, Salernitana se zbate să nu retrogradeze.

Iar cu un succes împotriva Atalantei ar fi egalat-o pe Cagliari, ocupanta ulimei poziții salvatoare. Cagliari are 28 de puncte, în timp ce Salernitana este prima de sub linia roșie, cu 26 de puncte.

Spre deosebire de Cagliari, Salernintana mai are și un meci restant. De asemenea, cele două se vor întâlni și într-un duel direct, pe 8 mai, când s-ar putea tranșa lupta pentru evitarea retrogradării.

Program Salernintana:

  • Salernitana – Venezia, 5 mai
  • Salernitana – Cagliari, 8 mai
  • Empoli – Salernitana, 14 mai
  • Salernitana – Udinese, 22 mai

Program Cagliari:

  • Salernitana – Cagliari, 8 mai
  • Cagliari – Inter, 15 mai
  • Venezia – Cagliari, 22 mai

În zona roșie din Serie A mai sunt Genoa, cu 25 de puncte din 35 de meciuri jucate și Venezia, cu 22 de puncte din 34 de meciuri jucate.