Radu Drăgușin îl urmează pe Cristiano Ronaldo! Românul a primit vestea mult așteptată în această după amiază

Gabriel-Alexandru Ioniță / 31.08.2021, 16:04
Radu Drăgușin îl urmează pe Cristiano Ronaldo! Românul a primit vestea mult așteptată în această după amiază

Radu Drăgușin a fost anunțat în urmă cu o săptămână drept noul fotbalist al lui Cagliari. Internaționalul român de tineret ar fi urmat să fie coleg în acest sezon cu Răzvan Marin.

Presa din Italia a anunțat că Radu Drăgușin va fi împrumutat la Sampdoria

În cele din urmă, Juventus nu a mai ajuns la un acord cu formația din Sardinia. Astfel că fundașul central în vârstă de 19 ani a rămas la Torino. Nu însă pentru mult timp.

Asta pentru că jurnaliștii de la Sport Italia anunță că Radu Drăgușin va merge la Sampdoria, de asemenea sub formă de împrumut, cel mai probabil pentru un sezon. Astfel, fotbalistul român îi calcă pe urme lui Cristiano Ronaldo, cel care a părăsit de asemenea Juventus în această vară și a revenit la Manchester United.

Transferul lui Drăgușin a fost una dintre „telenovelele” verii în Italia. Pentru o bună perioadă de timp s-a crezut că românul va merge la Sassuolo. El urma să fie inclus în „afacerea Locatelli”.

Mijlocașul central italian care a impresionat în această vară la Euro 2020 a ajuns în cele din urmă la Juventus. Drăgușin a fost însă lăsat pe dinafară. Ulterior s-a vorbit despre mutarea sa la Cagliari ca fiind sigură.

Sampdoria nu are chiar cel mai bun start de sezon în Serie A

Acum se pare că va merge la Sampdoria. Dacă nu cumva se va întâmpla ceva în ultimele ore ale campaniei de transferuri. Echipa preluată în această vară de Roberto D’Aversa, fostul antrenor al lui Man și Mihăilă de la Parma, nu are un început foarte bun de campionat.

Sampdoria a obținut doar un punct în primele două etape de Serie A și se află doar pe locul 13. În prima etapă, genovezii au pierdut pe teren propriu cu AC Milan, scor 0-1. Iar în etapa secundă au terminat la egalitate în deplasare cu Sassuolo, scor 0-0.

Radu Drăgușin a mai fost dorit în această vară și de Vitesse Arnhem, FC Copenhaga sau RB Leipzig. Fundașul central român a fost transferat de Juventus în 2018 de la Regal București în schimbul sumei de 260.000 de euro.

Sezonul trecut, sub comanda lui Andrea Pirlo, a debutat pentru echipa mare a lui Juventus, după ce a impresionat la echipele U17, U19 și U23 ale clubului torinez. El a fost introdus pentru prima dată în finalul meciului cu Dinamo Kiev din grupele UEFA Champions League.

Ulterior, a mai bifat câteva minute în Serie A contra celor de la Genoa. Cel mai important, a fost integralist în două meciuri de Coppa Italia sezonul trecut, din nou contra genovezilor și contra celor de la SPAL. Ambele meciuri s-au încheiat cu victoria lui Juventus, care a și câștigat trofeul în cele din urmă.

Astfel, Radu Drăgușin se poate lăuda că are în palmares Coppa Italia. O performanță deloc de neglijat pentru un tânăr de numai 19 ani. În prezent, el este cotat de Transfermarkt la 3 milioane de euro.