Nadal îl contrează pe Djokovic! ”Dacă facem cum vrea el, ce se va întâmpla?”

Gabriel Peneș 23.02.2021, 12:19
Nadal îl contrează pe Djokovic! ”Dacă facem cum vrea el, ce se va întâmpla?”

Două legende ale tenisului au viziuni diferite asupra viitorului circuitului profesionist. Nadal îl contrează pe Djokovic! ”Dacă facem cum vrea el, ce se va întâmpla?”. Problema carantinei la care au fost forțați jucătorii la Australian Open tinde să dividă lumea „sportului-alb”. Novak Djokovici, liderul mondial, a dezvăluit că jucătorii iau în considerare boicotarea sezonului. Asta în cazul în care vor fi obligaţi şi la următoarele competiţii să stea în carantină. Rafale Nadal, numărul 2 mondial, nu e de aceeași părere.

Nadal îl contrează pe Djokovic!

Nadal îl contrează pe Djokovic!  Problema carantinei agită apele în tenisul profesionist. Primul Grand Slam al anului s-a confruntat cu o adevărată criză. Haosul s-a declanșat la Melbourne în momentul în care jucătorii au început să sosească în Australia. Deși niciun sportiv nu a ieșit pozitiv la testarea pentru coronavirus , 72 dintre aceștia au fost anunțați că nu vor putea să iasă deloc din camera de hotel. Perioada a fost de 14 zile. Ei n-au avut acces la antrenamente, fiind practic blocați în cameră.

Unii, sportivii din topul ierarhiei, printre care și Simona Halep, au fost privilegiați, având dreptul la antrenamente și recuperare. Dar majoritatea celorlalți, nu. Protestele au fost vehemente, una dintre cele mai vocale fiind Sorana Cârstea. Problema a rămas, însă. Fost preşedinte al Consiliului Jucătorilor, Djokovic a luat atitudine în timpul turneului, după meciul din sferturile de finală.

Am vorbit cu majoritatea jucătorilor din circuit şi cei mai mulţi nu vor să continuăm sezonul dacă vor fi nevoiţi să stea din nou în carantină. Aşteptăm să se discute cu managementul ATP pentru că vrem răspunsuri. Vrem să ştim cum va continua sezonul pentru noi în percepţia lor, pentru că nu ştim în acest moment ce se va întâmpla după Australian Open”, a spus Novak Djokovic, citat de eurosport.ro.

Nadal îl contrează pe Djokovic! ”Dacă facem cum vrea el, ce se va întâmpla?”
Nadal îl contrează pe Djokovic! ”Dacă facem cum vrea el, ce se va întâmpla?”. Novak Djokovic a amenințat cu un boicot al circuitului ATP din partea jucătorilor, dacă măsurile de carantină luate la Melbourne se vor menține și la alte turnee

”Dacă facem cum vrea el, ce se va întâmpla?”

Ideea boicotului nu e pe placul tuturor. Rafa Nadal, marele jucător spaniol, e de altă părere. El consideră că jucătorii ar trebui să se supună regulilor organizatorilor în perioada pandemiei. Numărul 2 mondial recunoaște că situația este una dificilă și nemaiîntâlnită în istoria tenisului. Dar, pentru el, alternativa e una lipsită de perspective.

Novak Djokovic are dreptate, dar dintr-un punct de vedere: lucrurile sunt grele pentru noi, în tenis, pentru că Guvernele țărilor unde există turnee schimbă constant regulile. Dar un lucru e foarte clar, avem doar două opțiuni: fie oprim turul, fie mergem mai departe, suportând consecințele de rigoare. Personal optez pentru a doua variantă”, a declarat Nadal pentru tennisworldusa.org, conform eurosport.ro.

Deținătorul a 20 de trofee de Grand Slam consideră că mulți jucători ar suferi enorm din punct de vedere financiar, dacă circuitul s-ar opri. Și nu doar jucători, ci toate persoanele al căror venit depind de organizarea turneelor.

E mai greu decât a fost vreodată în trecut, clar. Dar, pe de altă parte, dacă nu mai jucăm, ce se va întâmpla? Când vom relua din nou competițiile? Sunt o mulțime de jucători care depind de banii din turnee. Dar nu e vorba doar de sportivi, sunt o mulțime de alți oameni care și-ar pierde slujbele dacă tenisul se oprește din nou”, a mai spus Nadal, conform acelorași surse.

Novak Djokovic a câștigat Australian Open pentru a 9-a oară. El l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, 7-5, 6-2, 6-2. Sârbul a adunat 18 titluri de Grand Slam în carieră, cu 2 mai puține decât Rafael Nadal și Roger Federer.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe