Rămâne PSG fără finanțatorii din Qatar. Conducerea campioanei Franței joacă tare în conflictul cu primăria metropolei europene

Olteanu Ștefan 03.12.2022, 16:04
Rămâne PSG fără finanțatorii din Qatar. Conducerea campioanei Franței joacă tare în conflictul cu primăria metropolei europene

Finanțatorii din Qatar ai lui PSG, în frunte cu președintele Nasser Al-Khelaifi, amenință să lase în paragină stadionul Parc des Princes, în cazul în care primăria din Paris va refuza în continuare să sprijine din punct de vedere financiar întreținerea arenei.

„Plecăm și ne construim stadion nou!”. Finanțatorii din Qatar ai lui PSG amenință

Finanțatorii din Qatar ai lui PSG au intrat într-un conflict public cu primăria orașului Paris, iar motivul principal care a dus la izbucnirea scandalului este reprezentat de stadionul Parc des Princes.

Cocheta arenă de aproape 48.000 de locuri, inaugurată în anul 1972, aparține primăriei din Paris, însă în ultimii ani, costurile de întreținere și modernizare au fost suportate exclusiv de proprietarii qatarezi ai lui PSG. Iar investițiile nu au fost deloc mici! Conform L’Equipe, aproximativ 80.000.000 de euro este suma care a fost dedicată stadionului în ultimele sezoane.

Și mai enervant pentru șeicii care dețin PSG este că nu sunt mulțumiți în totalitate de caracteristicile arenei. Aceștia își doresc vină cu o nouă serie de modernizări, care ar cuprinde, printre altele, suplimantarea locurilor. PSG joacă aproape meci de meci cu casa închisă, iar șefii clubului vor să mărească semnificativ numărul de scaune.

Problema este că șeicii nu mai sunt dispuși să investească în ceva ce nu le aparține. În acest context, și-au arătat deschiderea de a cumpăra stadionul Parc des Princes. Oficialii primăriei nu par încântați de o astfel de posibilitate, iar prin vocea președintelui Nasser Al-Khelaifi, finanțatorii din Qatar ai lui PSG au răbufnit.

Clubul amenință că va lăsa în paragină Parc des Princes și își va construi de la zero un stadion nou:

„Am o întrebare. Care este valoarea lui Parc des Princes fără PSG? Primăria ar trebui să se gândească și la ce aduce clubul orașului. Dacă ei cred că vom investi 500 de milioane de euro, atunci plecăm și ne construim un stadion nou”, a transmis Nasser Al-Khelaifi, conform L’Equipe.

„Nu amenințăm, dar să accepte oferta!”

În continuare, președintele lui PSG a ținut să precizeze că nu vrea să amenințe primăria din Paris, în ciuda faptului că din mesajul său chiar asta reiese:

„Dacă nu vor să accepte oferta noastră atunci plecăm de pe Parc des Princes. Nu amenințăm. Ne dăm mâinile, mulțumim primăriei și spunem la revedere. Nu pot spune unde, dar putem construi un stadion nou în Paris”, a mai adăugat Al-Khelaifi.

Ultima modernizare a stadionului Parc des Princes a avut loc în intervalul 2012 – 2016.

Urmăriți Playsport.ro și pe