Rangelo Janga, primul gol în tricoul lui CFR Cluj! Cum a marcat campioana României pe terenul Slaviei Praga. FOTO

Robert Zanfir 06.10.2022, 23:54

Rangelo Janga (30 de ani) a marcat primul gol în tricoul lui CFR Cluj. Atacantul din Curacao a deschis scorul cu Slavia Praga, în runda a treia din Conference League. Ardelenii au obținut cea mai mare victorie a acestui sezon european, 1-0 în Cehia.

CFR Cluj și-a reamintit peste noapte că este singura echipă din Superliga cu pedigree european în ultimii ani. Pe ultimul loc în Conference League după remiza cu Ballkani și eșecul rușinos cu Sivasspor, campioana României a dat lovitura pe terenul favoritei grupei, Slavia Praga.

Rangelo Janga, primul gol în tricoul lui CFR Cluj

Slavia, recenta amintire a clujenilor, a început în forță partida, în care a fost văzută favorită de toată Europa. Totuși, Dan Petrescu și-a asamblat bine echipa, iar rezultatele s-au văzut pe finalul primei reprize.

Rangelo Janga a deschis scorul în ultimul minut de joc al primei părți, după o centrare a lui Roger. Uriașul din Curacao i-a luat fața fundașului și a șutat din prima, la colțul scurt. Mingea a prins plasa, deși unghiul a fost foarte mic.

 

A fost al treilea meci jucat de Rangelo Janga în tricoul lui CFR Cluj, din care două în cupele europene.

Ioan Varga i-a fixat obiectivul lui Dan Petrescu: titlul și primăvara europeană!

Dan Petrescu și Ioan Varga abia au fumat pipa păcii, după un scandal care se putea lăsa cu demiterea antrenorului. Totuși, tehnicianul nu poate dormi liniștit. Patronul i-a fixat ca obiectiv calificarea în primăvara europeană, după un debutul rușinos în acest sezon.

„La lotul pe care îl are, CFR trebuie să fie pe primul loc în Superliga. I-am adus ce mi-a cerut. Să vină să-mi explice situația reală, care este problema echipei de nu joacă la așteptările noastre. Să nu vină să-mi povestească numai că el a jucat dar arbitrii l-au furat. Asta e o vrăjeală! Eu nu mai admit asemenea prostii!

(n.r. despre obiective) Campionatul și accederea în primăvara europeană! Să-și corecteze greșelile din pregătirea echipei. Și cu Slavia Praga ne putem bate, pentru că eu i-am adus ce mi-a cerut el!

De aia am adus jucătorii, ca să se bată cu Slavia Praga, nu să ne uităm la Slavia Praga, că sunt mai buni”, a declarat patronul celor de la CFR Cluj.

Excelsior, Willem ll, Dordrecht, AS Trencin, din Slovacia, Gent – din Belgia, Astana, Lugano, NEC Nijmegen și Apollon Limassol, din Cipru, sunt echipele pentru care a jucat Rangelo Janga de-a lungul carierei.

  • 500.000 de euro e cota jucătorului din Curacao

Slavia Praga – CFR Cluj 0-1. ECHIPELE DE START:

SLAVIA PRAGA: Kolar – Doudera, Kacharaba, Ousou, Jurasek – Sevcik, Tiehi – Usor, Provod, Olayinka – Tecl
REZERVE: Dvorak, Sirotnik – Dorley, Sor, Ewerton, Traore, Jurasek, Kricfalusi, Biegon, Subert, Labik
ANTRENOR: Jindřich Trpišovský

CFR CLUJ: Scuffet – Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Janga, Yeboah
REZERVE: Gal, Bălgrădean – Brucic, Malele, Petrila, Mistrati, Hoban, Cvek, Braun, Buș
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Eden Arena
Arbitru: Fabio Maresca / Asistenți: Preti Fabiano, Giorgio Peretti (toți din Italia)