Rapid a reușit poate cel mai important transfer. Și-a securizat un post vulnerabil. Anunț oficial

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 12:48
Rapid a reușit poate cel mai important transfer. Și-a securizat un post vulnerabil. Anunț oficial

Alexandru Albu a devenit, oficial, jucătorul Rapidului. Clubul giuleștean a activat clauza de transfer definitiv stipulată în contractul de împrumut pe un an încheiat cu Concordia Chiajna în vară.

Transfer definitiv

Alexandru Albu a debutat în Liga 1 pentru Concordia Chiajna, club de care aparținea din 2015. Totuși, în ultimele două stagiuni, acesta a fost împrumutat la trei echipe diferite. El a bifat o jumătate de sezon la Academica Clinceni în 2020, o stagiune întreagă la UTA (2020-2021) și acum șase luni la Rapid București.

Anunțul transferului a fost făcut de Bogdan Apostu, impresarul fotbalistului. Acesta a dezvăluit că Rapid a activat clauza, în valoare de 150.000 de euro. Este o sumă considerabilă, ținând cont de statutul de nou-promovată a echipei, dar și de problemele cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism.

Rapidul a plătit 50.000 de euro împrumutul și încă 150.000 de euro suma de transfer, pe care a activat-o” a declarat Bogdan Apostu.

Decizia de a-l transfera definitiv pe Alexandru Albu nu este deloc surprinzătoare. Acesta a devenit rapid un jucător de bază în primul „11” al lui Miță Iosif și, totodată, a debutat și în tricoul primei reprezentative a României, din postura de jucător al alb-vișiniilor. El poate evolua și ca fundaș central, dar și la mijlocul terenului.

Al doilea cel mai bun marcator al echipei

Atât anul trecut, cât și în această perioadă, FCSB s-a interesat de Alexandru Albu. Dacă în trecut, suma cerută de Concordia Chiajna a fost considerată prea mare de către patronul Gigi Becali, în acest moment, fotbalistul este cel care nu dorește să meargă la echipa din Berceni.

Întrebat de interesul FCSB-ului, Alexandru Albu, a răspuns, pe un ton glumeț, singura „condiție” prin care ar merge la echipa lui Gigi Becali.

Nu aș putea să dau curs unei oferte din partea FCSB-ului decât dacă ar veni Săpunaru cu mine, la ei. Adică niciodată!” a declarat, râzând, jucătorul Rapidului.

Acesta este unul dintre cei mai în formă fotbaliști din Liga 1. Deși evoluează pe o poziție mai retrasă, cea de închizător, Albu a demonstrat în prima parte a campionatului „atracția” pentru ofensivă. El este al doilea cel mai bun marcator al echipei.

În cele 19 partide disputate în actuala stagiune, el a marcat de cinci ori și a oferit și două pase decisive pentru giuleșteni. Cel mai bun marcator este Adrian Bălan, atacantul de bază al lui Miță Iosif, cu șase goluri marcate până acum. Rapid speră să obțină un loc de play-off la finalul sezonului regular. Ei se află pe locul 7, la egalitate de puncte cu Farul Constanța și Universitatea Craiova, dar cu un golaveraj inferior acestora.