Proces surprinzător pentru Rapid. Universitatea de Arhitectură și Urbanism cere insolvența clubului feroviar

Bădulescu Silvian / 28.12.2021, 11:02
Proces surprinzător pentru Rapid. Universitatea de Arhitectură și Urbanism cere insolvența clubului feroviar

Rapid București a primit o veste mai puțin plăcută. Clubul de sub podul Grant are datorii de plătit pentru perioada în care au jucat pe stadionul din Regie. Mai mult, aceștia au fost dați în judecată.

Litigiu cu Universitatea de Arhitectură

Din punct de vedere sportiv, aceștia o duc foarte bine. Giuleștenii se clasează pe locul 7, o poziționare excelentă pentru o nou-promovată. De asemenea, aceștia urmează se se mute, din 2022, pe noua arenă din Giulești. Totuși, administrativ vorbind, lucrurile nu sunt la fel de bune.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, proprietarul bazei din Regie, se află în litigiu cu rapidiștii. Aceștia au sume restante de plătit din perioada Ligii a 3-a și a 2-a, când obișnuiau să dispute partidele considerate pe teren propriu aici. În urma procesului început în martie 2021, o parte din plăți au fost onorare, dar conducerea alb-vișiniilor le-au sistat.

Da, Universitatea a dat Rapidul în judecată, a câștigat, ei au plătit ceva, apoi s-au oprit. Și din câte înțeleg de la cei care se ocupă de asta, mai au să dea în jur de 30.000 de lei” a declarat Mac Popescu, președinte onorific al Universității „Ion Mincu”, conform GSP.

Nu în ultimul rând, conducătorii Universității de Arhitectură și Urbanism au cerut intrarea în insolvență a Rapidului. Dosarul se află pe rolul Tribunalului București, următorul termen de judecată fiind 21 ianuarie.

Restanțe peste restanțe

Neplata sumelor privind închirierea stadionului din Regie nu sunt singurele restanțe financiare ale clubului. Aceștia mai au de plătit și alte sume. O altă firmă, Anadi Green Garden, cea care s-a ocupat de mentenanța stadionului din Regie, pe durata în care Rapid s-a folosit de bază, a dat și ea în judecată clubul pentru datorii. Au fost trei procese, dintre care doar unul mai este pe rol.

Cei de la Anadi au reușit să obțină o parte din bani, prin executare silită, fiind vorba de aproximativ 125.000 de lei, inclusiv taxele de judecată. Plecarea lui Andrei Nicolescu din conducerea giuleștenilor a fost și motivul pentru care, spun surse apropiate, nu a mai avut cine să discute la club achitarea facturilor restante. A fost și motivul unui nou proces, care a fost demarat de Judecătoria Sectorului 2 și care are ca termen data de 14 ianuarie. Suma în discuție este în jurul a 80.000-90.000 de lei.

Până una alta, echipa se pregătește să se instaleze în noua casă. Cel mai probabil în februarie 2022 pentru ultimele partide din sezonul regular, care se va încheia în prima jumătate a lunii martie. Ultimul meci jucat pe stadionul „Giulești”, cel vechi, datează din noiembrie 2018, în Liga a 3-a.