Rapid aduce acuzații grave după meciul cu Mioveni: „Imaginile video demonstrează clar”

George Drafta 18.02.2023, 23:33
Rapid aduce acuzații grave după meciul cu Mioveni: „Imaginile video demonstrează clar”

Oficialii rapidişti au criticat arbitrajul imediat după meciul de la Mioveni acuzând brigada de arbitri că a influenţat rezultatul final în urma neacordării mai multor lovituri de la 11m pentru trupa din Grant.

Horaţiu Feşnic a arătat totuşi punctul cu var în minutul 83. Dar ratarea lui Dugandzic i-a privat pe giuleşteni de un prim succes în deplasare în 2023.

De altfel, oamenii lui Mutu nu au mai câştigat de cinci meciuri pe teren străin. Ultimul succes fiind în turul sezonului regular, în faţa celor de la Hermannstadt.

Analizând la rece prestaţia cavalerului fluierului, şefii Rapidului au emis un comunicat în care incriminează felul în care au fost interpretate fazele litigioase.

Contraatacul Rapidului

Acesta s-a dorit a fi şi un răspuns după ce rivalele la titlu i-au acuzat că beneficiază de ajutor din partea arbitrilor.

„FC Rapid a ținut și ține, din punct de vedere a politicii clubului, să mențină un echilibru și o echidistanță în ceea ce privește judecățile legate de meciuri, arbitraje și adversari. De la revenirea în Liga I am considerat că drumul nostru trebuie să fie unul drept, constant și insensibil la piedicile care apar dintr-o parte sau alta.

Există însă și un capăt al drumului drept care duce către o prăpastie. Ultimul exemplu este meciul disputat de Rapid la Mioveni, în fața unui adversar care și-a apărat fair-play șansele, dar al cărui rezultat final a fost influențat radical de maniera de arbitraj”, este răspunsul giuleştenilor pe o reţea de socializare.

Experţii le dau dreptate

Ion Crăciunescu a analizat fazele controversate ale meciului de la Mioveni. Iar la două dintre ele consideră că rapidiştii au fost dezavantajaţi. Astfel, formaţia lui Mutu ar mai fi trebuit să primească încă două penaltyuri. Primul în minutul 7, la duelul dintre Kait şi Garutti, al doilea la intervenţia lui Marquinhos la Ioniţă.

Ion Crăciunescu
Ion Crăciunescu

„Într-o partidă dominată total de către Rapid din toate punctele de vedere, scorul final reprezintă în fapt o viciere de rezultat. Imaginile video demonstrează clar erorile de arbitraj cu două penaltyuri neacordate echipei noastre și cu repetarea unei lovituri de pedeapsă judecată cel puțin bizar.

Importante rămân însă cele două penalty-uri neacordate, în contextul în care acordarea măcar a unuia dintre ele ar fi schimbat definitiv soarta partidei și implicit rezultatul final. Altfel, observăm din ce în ce mai des o dublă măsură în judecarea fazelor de către arbitri. Nu ne dăm seama dacă aceasta are legatură cu arbitrul sau cu adversarul”, se încheie comunicatul clubului alb-vişiniu.

Urmăriți Playsport.ro și pe