Rapid de Liga Campionilor! Gyor a fost răpusă de atmosfera senzațională din Sala Polivalentă

Radu Bordei 11.12.2022, 17:09
Rapid de Liga Campionilor! Gyor a fost răpusă de atmosfera senzațională din Sala Polivalentă

Rapid a reușit un succes mare, în Liga Campionilor, în fața finalistei Gyor. Mai important, scorul a fost de 30-27, iar cele trei goluri diferență constituie un avantaj al campioanei României în grupă. Fanii giuleșteni au fost și ei la înălțime și au ajutat echipa lui Carlos Viver

Rapid și-a luat revanșa în Liga Campionilor. Giuleștencele au trecut de Gyor

Campioanele României tocmai suferiseră prima înfrângere în cea mai importantă competiție europeană, chiar în Ungaria. De aceea o victorie era necesară, nu doar ca revanșă, dar și pentru a păstra șanse la primele două locuri din grupă. De aceea meciul a fost unul extrem de echilibrat, unde fiecare echipă a avut șansa să se desprindă decisiv. Maghiarele au condus la pauză, dar nu au mai putut face față ofensivei gazdelor în partea secundă. Portărița giuleștencelor, Ivana Kapitanovici, a avut câteva intervenții de senzație, pentru ca Eliza Buceschi și Sorina Grozav să facă diferența în ofensivă. Ambele jucătoare au marcat câte 7 goluri și au contribuit la victoria cu 30-27.

Rapid a egalat la puncte Esjberg și Gyor, dar are avantajul scorului în fața unguroaicelor. În plus, campioana României este la un punct distanță de liderul Metz. Primele 2 locuri în grupă se califică direct în sferturi, iar următoarele 4 clasate vor merge în play-off, unde traseul este mult mai dificil

Victorie facilă pentru CSM București, la Budapesta. Doar finalul de meci a adus emoții tigroaicelor

A fost un weekend bun pentru echipele din România, în duelul cu rivalele maghiare.

Vicecampioana României a reușit să realizeze „dubla” în fața celor de la Ferencvaros. După succesul de la București, a urmat o victorie și la Budapesta. Neagu și compania au dominat meciul în întregime.

Scorul, 33-29, pare să arate o confruntare mai echilibrată, dar în realitate doar finalul a adus ceva emoții. Tigroaicele au controlat ostilitățile, în rest, în special în prima repriză, când Neagu și Pintea le-au chinuit pe unguroaice. Golurile au venit din toate direcțiile, în timp ce defensiva CSM-ului a funcționat fără mari probleme. Echipa lui Adi Vasile a intrat cu 7 goluri diferență avantaj, la pauză.

Lucrurile nu au arătat cu mult diferit nici în partea secundă, uneori CSM a avut și 10 goluri diferență. Cu toate acestea, bucureștencele nu au mai menținut același ritm și gazdele au început să se apropie. Diferența s-a tot redus, dar scorul final nu a fost în pericol. Victoria o instalează pe CSM pe primul loc, după 8 partide disputate în această grupă.

Urmăriți Playsport.ro și pe