Rapid iese la atac, în cazul lui Alexandru Ioniță. „Sancțiunea este lipsită de orice temei”

Bordei Radu / 02.07.2022, 13:14
Rapid iese la atac, în cazul lui Alexandru Ioniță. „Sancțiunea este lipsită de orice temei”

Alexandru Ioniță II (27 de ani) a fost suspendat încă o dată de Agenția Națională Anti – Doping, din cauză că jucătorul ar fi încălcat interdicția inițială. Mijlocașul va rata începutul de campionat. Giuleștenii și jucătorul nu stau, însă, cu mâinile în sân.

Rapid nu acceptă verdictul ANAD în cazul lui Alexandru Ioniță. „Este o nedreptate”

Giuleștenii trec printr-o perioadă complicată. Verdictul în cazul Julio Cesar, startul dificil de campionat și acum noua suspendare a lui Ioniță riscă să arunce în aer noul sezon. Se pare că jucătorul ar fi încălcat interdicția inițială, în urma căreia nu ar fi avut voie să se antreneze în vreun club afiliat FRF. Playsport a aflat, pe surse, că jucătorul s-a antrenat pe stadionul Dinamo, sub supravegherea lui Constantin Niculae, tatăl lui Marius Niculae. Mai mult, ce a deranjat ANAD a fost participarea fotbalistului la o miuță cu niște juniori. În plus, Ioniță a jucat cu aceștia și tenis de picior. Aceste lucruri au fost considerate încălcări ale sancțiunilor.

Noua interdicție primită de jucător este valabilă până pe data de 15 iulie. Cel mai probabil, jucătorul va rata primele două partide, cu CFR Cluj și FCSB. Rapidiștii nu acceptă, însă, decizia.

Alex Ioniță a fost suspendat un an pentru dopaj pe când juca pentru Astra Giurgiu. Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alex Ioniță au fost prinși în vârtejul unui caz intens mediatizat. Cei trei au fost fotografiați în timp ce își administrau vitamine prin intermediul unor perfuzii. Revenit după sancțiune, Alex Ioniță a jucat pentru Rapid în 22 de partide. A și marcat de patru ori!

Fotbalistul este important pentru Adrian Mutu, așa că oficialii clubului vor face tot posibilul să îndrepte situația.

Comunicatul Rapidului în privința suspendării lui Ioniță

Fotbalistul a fost acuzat de încălcarea condițiilor suspendării aplicate în 2020. La modul concret, acestuia i s-a reproșat faptul că în luna iulie 2021 a fost surprins pregătindu-se în sala de forță a Complexului Sportiv Dinamo și jucând apoi o miuță în același complex, în compania unor copii și a unui fost fotbalist dinamovist.
În acest context, din punctul de vedere al clubului, sancțiunea aplicată este lipsită de orice temei legal având în vedere că legea îi interzice „participarea la competiții sau activități autorizate și organizate de către o organizație semnatară a codului anti-doping”.
Menționăm faptul că legea nu interzice sportivului suspendat orice fel de activitate sportivă, iar sala de forță a Clubului Sportiv Dinamo este deschisă publicului general, nu doar sportivilor legitimați la club.
Deși suspendarea încetează înaintea primului meci din campionat, jucătorul Alexandru Ioniță a depus apel în dorința de a demonstra că este nevinovat, iar clubul nostru îl susține în toate aceste demersuri, se arată pe pagina de Facebook a Rapidului