Rapid, la un pas de revenirea “acasă”. Ce se întâmplă cu baza Pro Rapid + Anunțul lui Mutu: „La vară ne mutăm”

Octavian Vasilescu 11.04.2022, 16:35
Rapid, la un pas de revenirea “acasă”. Ce se întâmplă cu baza Pro Rapid + Anunțul lui Mutu: „La vară ne mutăm”

Există noi informații cu privire la baza Pro Rapid. Clubul Sportiv Rapid ar încerca să preia celebra bază de la Ministerul Finanțelor.

În ultimii doi ani au apărat mai multe promisiuni în spațiul public în legătură cu baza Pro Rapid. Ministerul Finanțelor a anunțat, în ianuarie 2021, că baza va ajunge în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Ulterior, Primăria Sectorului 1 a anunțat că vrea să reabiliteze baza Pro Rapid.

CS Rapid încearcă să preia baza Pro Rapid

Nu s-a întâmplat nimic concret, iar acum Ministerul Finanțelor ar fi gata să predea baza către Clubul Sportiv Rapid. GSP.ro scrie că Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect prin care vrea să preia baza și să o trimită în portofoliul CS Rapid.

Știm că există un proiect de Hotărâre de Guvern, apoi predarea preluarea imobilelor se va face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. Mai apoi, procesul este unul destul de complicat, dar nu ne încurcă cu absolut nimic.

Apoi, urmează actualizarea valorilor de inventar a tuturor bunurilor primite”, au transmis reprezentanții CS Rapid, conform sursei citate.

Complexul din Bulevardul Laminorului a fost sechestrat de ANAF, după falimentul echipei de fotbal Rapid. Baza Pro Rapid a fost inaugurată în 1998, iar Mircea Lucescu a avut un rol-cheie în acest proiect.

În ultimii ani, baza Pro Rapid a ajuns în paragină. Hoții de fier vechi și câinii maidanezi au ocupat locului.

Rapid se mută în altă bază. Anunțul lui Mutu

Actualul patron de la Rapid, Victor Angelescu, a anunțat că sunt șanse infime ca echipa din Liga 1 să mai revină vreodată acolo. Rapid își construiește acum o altă bază, în apropiere de Pro Rapid.

Antrenorul Adrian Mutu a dezvăluit, pentru Playsport.ro, că Dan Șucu a renovat baza Constructorul, iar echipa de seniori și academia vor împărți noul complex:

Am discutat cu conducerea despre baza Pro Rapid. E important pentru o echipă ca Rapid să aibă baza ei, e foarte important. Așa poți dezvolta jucătorii și antrenorii pot lucra în liniște. Nu numai la echipa mare, ci și la grupele de juniori. E important ca Rapid să crească mulți copii.

Am înțeles că din vară o să intrăm la baza de lângă Pro Rapid, la Constructorul. Domnul Șucu a venit alături de noi, baza este aproape gata, din vară vom intra acolo. O să fie cartierul general al nostru și al academiei, vom sta toți împreună. Mă bucură acest lucru. Noi, antrenorii, putem petrece mai mult timp în bază și putem pune lucrurile la punct. Sperăm ca de la vară să mergem acolo”, a spus Adrian Mutu, într-un interviu acordat pentru Playsport.ro.

VIDEO Adrian Mutu, la PlaySport Live