Rapid, răpusă în ultima secundă. Campioana României la handbal feminin a pierdut partida de la Râmnicu Vâlcea

Radu Bordei 19.10.2022, 22:27
Rapid, răpusă în ultima secundă. Campioana României la handbal feminin a pierdut partida de la Râmnicu Vâlcea

Campioana României la handbal feminin se descurcă excelent în Liga Campionilor, dar nu și în competiția internă. Giuleștenii pierd tot mai mult teren în lupta pentru titlu, după un nou eșec dureros. De data aceasta, șansa nu a mai fost de partea rapidistelor.

Campioana României, înfrângere în ultima secundă. Ghinion pentru rapidiste

Rapid pare să aibă mai mari probleme în campionat decât în Liga Campionilor. Echipa lui Carlos Viver a reușit câteva rezultate foarte bune în Europa, unde giuleștencele sunt neînvinse. Mai mult, cu Esjberg sau Buducnost, fetele lui Viver au avut finaluri de meci foarte bune. În campionat, însă, lucrurile s-au întors contra lor. Și Rapid a cedat în chiar ultima secundă, dramatic, la Râmnicu Vâlcea. A fost un meci desfășurat într-un ritm și la un nivel foarte bun.

După un start de partidă foarte bun, campioanele s-au trezit dominate clar în ultimele  minute ale primei rerpize, când vâlcencele au trecut în avantaj. Echilibrul s-a păstrat pe toată durata meciului iar la final scorul era de 36-36. Cu câteva secunde înainte de final, antrenorul gazdelor, Bent Dahl a cerut un time-out. Se pare că acest lucru le-a scos din ritm pe rapidiste, care au fost surprinse și au luat gol în ultima secundă. Jovana Kovacevic a adus un succes important pentru gazde. Și Rapid pierde teren în lupta pentru titlu, dar măcar se consolează cu parcursul bun din Liga Campionilor.

Rapid a obținut un rezultat extrem de important în grupa B din Liga Campionilor

Rapid a făcut un nou meci mare în Liga Campionilor la handbal feminin. Jucătoarele antrenate de spaniolul Carlos Viver au obținut un rezultat de egalitate, scor 30-30, în deplasare cu Buducnost, în etapa a cincea a grupei B. Cele mai bune marcatoare ale Rapidului în acest meci au fost Sorina Grozav și Marta Lopez, cu câte 7 goluri reușite. De asemenea, Hernandez a marcat de 5 ori, Fernandez, Lacrabere și Korsos de câte trei ori, iar Buceschis de două ori. La Buducnost s-au remarcat Raicevic, 12 goluri, și Pavicevic, 9.

În urma acestui rezultat, Rapid este lider provizoriu în grupa B, cu 8 puncte obținute în 5 meciuri, unul mai mult decât Metz, care are însă un meci mai puțin disputat. În aceeași situație se află și Gyor, care are 6 puncte în acest moment.

Buducnost este echipa care a câștigat Liga Campionilor în 2012 și 2015. În prezent însă, formația din Muntenegru se află într-o perioadă de reconstrucție. Cu mai multe jucătoare tinere în lot, cum ar fi Raicevic, Pavicevic, Pletikosic, Cardoso, Kepic sau Attingre. Fără îndoială că marea vedetă a echipei este antrenoarea Bojana Popovic, fostă campioană olimpică și câștigătoare de Liga Campionilor. În aceeași situație se află și ajutorul său, Maja Savic.

Urmăriți Playsport.ro și pe