Rapidul lui Adi Mutu, distrus de Marius Șumudică: „Ar fi cea mai mare minune să ia titlul!” Rușinea cu Slavia Praga l-a speriat pe idolul din Giulești

Robert Zanfir Radu Bordei 05.07.2022, 22:07
Rapidul lui Adi Mutu, distrus de Marius Șumudică: „Ar fi cea mai mare minune să ia titlul!” Rușinea cu Slavia Praga l-a speriat pe idolul din Giulești

Marius Șumudică (51 de ani) dă de pământ cu echipa lui Adi Mutu, după cantonamentul din Austria. Rapid a pierdut la scor, 1-7, cu Slavia Praga, în ultimul amical dinaintea începerii campionatului. CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova sunt primele rivale ale giuleștenilor în Superliga.

Rapid are nevoie urgent de întăriri. Adi Mutu a anunțat în mai multe rânduri că nu are suficiente soluții, iar cantonamentul din Austria a arătat o echipă uzată. Radu Boboc, Florin Andone, Kevin Luckassen sau spaniolii Sergio Enrich și Adrian Dalmau au fost pe lista giuleștenilor, după cum Playsport a anunțat în exclusivitate.

Rapidul lui Adi Mutu, distrus de Marius Șumudică

Marius Șumudică nu rămâne indiferent la ostilitățile din Giulești. În anul centenarului, Victor Angelescu și Dan Șucu au anunțat deja că vor calificarea în play-off și o cupă europeană. Fostul atacant și antrenor al Rapidului crede că lucrurile vor arăta foarte rău în sezonul care stă să înceapă.

„Rapid nu este echipă să se bată la podium, nu au cum. Eu cred că va avea viață grea și să intre în play-off. Mă așteptam la transferuri mai bune, un atacant de valoare să vină. Se bazează pe aceiași jucători de experiență, dar nu au valoare ca CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. Ar fi cea mai mare minune din lume să ia Rapid titlul.

Un astfel de rezultat te poate trezi la realitate, depinde de ce le zice Mutu, de cum se vor replia. Slavia este o echipă foarte bună, domină fotbalul din Cehia. Dar este un rezultat dureros. Dacă va fi un duș rece, își revin, va fi ok. Dacă nu, atunci va fi o situație complicată, uitați-vă ce program au în primele etape.

Dacă acest rezultat le ia încrederea pe care vor să o acumuleze, atunci e grav. Dacă o iau ca un duș rece, poate să fie, însă, bine”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

Denis Alibec, propus de Șumudică la Rapid

Tehnicianul este convins că Denis Alibec i-ar fi rezolvat mute probleme lui Adi Mutu. Spune că fostul atacant al FCSB s-ar potrivi de minune în Giulești.

„Eu mă așteptam ca Rapid să îl ia pe Alibec, era liber de contract, îl luam în minutul 1. Să știți că Alibec trebuie să îi știi cheia, sunt sigur că și Mutu reușea. Nu e vorba doar de Șumudică, nu juca doar cu mine. Dacă știi cum să îl iei, scoți maxim.

Cu mine nici nu se accidenta, știam ce îi trebuie, când trebuie să îl bag, când mai fuma o țigară în plus, știam ce trebuie ca să scot tot ce e mai bun”, a mai spus Șumudică.

Rapid s-a făcut de râs în Austria

Adi Mutu și compania au terminat cantonamentul din Austria cu un eșec rușinos. Rapid a pierdut cu 7-1. Este al treilea eșec din pregătirea de vară, în care Săpunaru și compania au câștigat doar cu polonezii de la Cracovia.

Slavia s-a impus cu 7-1 (1-0). Unicul gol al bucureştenilor a fost înscris de Jakub Vojtus, în minutul 70. Acelați Vojtus a adus și singurul succes din cantonamlent.

Echipa folosită de Adrian Mutu:

Moldovan – Belu (Săpunaru 17, Ignat 88), Grigore, Iacob, Morais – Albu, Crepulja, Ciobanu (Moise 62) – Pănoiu (Costache 35), Vojtus, Ilie (Sefer 72)

Programul Rapidului în cantonamentul din Austria:

  • 29 iunie Rapid – Sankt Polten (Austria) 2-3.
  • 1 iulie Rapid – MKS Cracovia (Polonia) 2-1.
  • 2 iulie Rapid – LASK Linz (Austria) 0-2
  • 5 iulie Rapid – Slavia Praga (Cehia) 1-7
Urmăriți Playsport.ro și pe