Rapidul lui Dan Șucu, dat în judecată! E iz de mare scandal în fotbal, peste jumătate de milion de euro sunt în joc

Ștefănescu Dragoș 18.08.2022, 14:30
Rapidul lui Dan Șucu, dat în judecată! E iz de mare scandal în fotbal, peste jumătate de milion de euro sunt în joc

Transferul lui Rareș Ilie la Nice a provocat un scandal uriaș între șefii clubului Rapid și impresarul Florin Manea. Acesta din urmă a dat în judecată clubul giuleștean pentru a recupera peste jumătate de milion de euro.

Florin Manea a dat în judecată clubul Rapid. Impresarul este nemulțumit după transferul lui Rareș Ilie

Transferul lui Rareș Ilie la Nice a fost cu siguranță mutarea cea mai importantă a acestei veri făcută de către un club din România. Acest transfer este pe cale să declanșeze un scandal de proporții în fotbalul românesc.

Florin Manea este total nemulțumit de atitudinea șefilor din Giulești față de el. Impresarul susține că trebuia să primească peste jumătate de milion de euro după transferul lui Rareș Ilie la Nice. În anul 2008, Manea a încheiat cu Rapid un contract conform căruia el trebuie să primească un procent de 30% ca bonus de succes pentru fiecare transfer pe care clubul îl realizează. Impresarul a luat legătura cu Dan Șucu, dar acesta l-a refuzat elegant. În aceste condiții, Florin Manea a dat în judecată clubul Rapid.

Am fost deschis la discuții. Chiar i-am dat un mesaj domnului Șucu în care i-am zis să ne vedem, să îi explic. Mi-a răspuns elegant, mi-a zis că m-am poziționat foarte antagonic împotriva Rapidului, încât o întâlnire între noi doi nu-și are rostul. Ăsta e mesajul.

Îl apreciez pe domnul Șucu, e un om de afaceri extraordinar, mă bucur că a venit la Rapid. Cred că e puțin depășit de evenimentele astea, a intrat prea repede în ceea ce înseamnă fotbalul. Trebuie să pună puțină frână. Sunt anumite contracte pe care nu le-a făcut el și trebuie respectate.

Am cerut banii pentru că am vrut să cumpăr un apartament în complexul domnului Șucu, am vrut să plătesc cu ”rapidism” dar au zis că vor bani. Este o glumă, vă dați seama. Replica dânsului e elegantă, m-a comparat cu Ionuț Lupescu, care a luat o lojă.

O să cumpăr și eu o lojă, chiar două, dacă-mi dă banii. N-am nimic cu Rapid, e clubul meu de suflet. Sunt niște bani care vin în urma unor sume încasate, nu i-am cerut să-i aducă de acasă Angelescu sau Șucu. Eu l-am adus pe Rareș Ilie la Rapid!”, a declarat Florin Manea pentru Gsp.ro.

Florin Manea, atac furibund la adresa lui Victor Angelescu. ”M-a mințit și mie nu-mi plac mincinoșii”

Florin Manea nu mai face parte din conducerea Rapidului de doi ani, dar efectele înțelegerilor făcute atunci se resimt și acum.

Indignat de atitudinea șefilor giuleșteni, Manea a declanșat un atac furibund la adresa lui Victor Angelescu. Impresarul consideră că acesta din urmă nu și-a achitat datoriile pe care le are față de el.

Am avut deschiderea să mă întâlnesc cu ei, nu am nimic cu ei, poate doar cu prietenul meu (n.r. – Victor Angelescu). Dar cu domnul Șucu, cu Daniel Nicolae nu am nimic. Am divergențele mele cu Angelescu, pentru că m-a mințit și mie nu-mi plac mincinoșii.

Dacă ești un club profesionist trebuie să-ți plătești toate datoriile. Pueam să îi dau mult mai devreme în judecată. M-am gândit din cauza tratamentului… Nici măcar un mulțumesc nu a zis nimeni. Așteptam măcar din partea clubului să zică cineva mulțumesc mie și lui Ovidiu Burcă că am insistat să-l ia pe copilul ăsta.

Flit total! Dacă mi-ar fi dat mesaj, poate că nu i-aș fi dat în judecată, dar când nesimțirea e așa crasă…”, a mai spus Manea.