Rareș Ilie l-a luat la rost pe Văsîi pentru că a fost schimbat în meciul cu Slovacia

Octavian Vasilescu / 25.06.2022, 19:15
Rareș Ilie l-a luat la rost pe Văsîi pentru că a fost schimbat în meciul cu Slovacia

România U19 a pierdut toate cele trei jocuri de la EURO 2022, iar mijlocașul Rareș Ilie (19 ani) a fost dezamăgit după ultimul meci.

Decarul de la Rapid, Rareș Ilie, i-a cerut explicații selecționerului Adrian Văsîi în finalul, meciului cu Slovacia U19. El a fost înlocuit în minutul 82 al duelului din ultima etapă. În locul său, selecționerul Văsîi l-a introdus pe Dan Sîrbu, un mijlocaș defensiv.

România U19 a încasat unicul gol al partidei cu Slovacia U19 la scurt timp după ieșirea lui Rareș Ilie. Adam Griger a înscris singurul gol al meciului, în minutul 90+5.

Conform Digi Sport, Rareș Ilie i-ar fi transmis un mesaj lui Adrian Văsîi în momentul schimbării: „De ce mă scoateți, domnule profesor?”. Selecționerul i-ar fi spus că a luat această decizie din rațiuni tactice.

Gică Popescu, nervos după EURO 2022

România U19 a suferit trei înfrângeri la Campionatul European găzduit de Slovacia. Președintele de la Farul Constanța, Gică Popescu, a fost foarte dezamăgit de jocul tricolorilor:

Dezamăgirea a fost mare pentru că am jucat totuși cu echipa Slovaciei, echipă care nu excela prin calitate individuală. Dar când ai abordarea de a refuza jocul, să introduci în ultimele minute toți jucătorii defensivi pe care îi ai la îndemână mi s-a părut super ciudat.

Nu a spus nimeni să nu te aperi, o faci când are echipa adversă mingea, dar când o ai tu, nu refuzi jocul. Naționala nu are în ADN mentalitatea să te aperi, ok, te aperi și noi am făcut asta, dar când aveam mingea, puneam probleme. Nu se fac rezultatele cu frică, poți avea abordarea asta când ai o echipă fără calitate, dar când ai calitate să refuzi să joci?”, a spus Gică Popescu, la Pro Arena.

Rezultatele României U19 la EURO 2022

  • România U19 vs Italia U19 1-2
  • România U19 vs Franța U19 1-2
  • România U19 vs Slovacia U19 0-1