„Răscoala” de la Dinamo continuă, iar jucătorii au început să sară la gâtul șefilor. Șerdean a fost luat în colimator

Gabriel Eșanu 10.01.2021, 10:50
„Răscoala” de la Dinamo continuă, iar jucătorii au început să sară la gâtul șefilor. Șerdean a fost luat în colimator

Mai sunt doar două zile până la reluarea sezonului în Liga 1, iar situația de la Dinamo rămâne una explozivă. Majoritatea jucătorilor sunt neplătiți de cinci luni și au luat în considerare boicotarea partidei cu Hermannstadt, din prima rundă. Ricardo Grigore, unul dintre norocoșii care au primit măcar unul dintre salariile restante, din partea DDB, iese la atac. Primul vizat este președintele Dorin Șerdean, reprezentantul spaniolililor în conducerea clubului. Grigore spune că nu își mai pune speranțe că Pablo Cortacero va aduce bani la club, iar promisiunile lui Șerdean s-au dovedit a fi false de fiecare dată.

Dinamo este în pericol de faliment! Jucătorii anunță că vor să plece dacă nu primesc banii în următoarele zile

„Eu sunt mai norocos, mie mi-au băgat suporterii un salariu acum câteva zile, salariul pe septembrie. Voi face și eu trei luni, unii dintre colegi au 4-5 luni. Va fi o situație foarte dificilă. Deocamdată ne gândim, mai este puțin până la primul meci și suntem în discuții pentru ce decizie vom lua. Vom juca, dar ne vom gândi serios cum vom protesta. Ar trebui să se gândească serios și să lase clubul suporterilor și să facă ei, cum pot ei, să găsească sponsori și să rezolve această situație. Este greu și lucrurile vor deveni și mai dificile.

Nu s-a adeverit nimic până acum din ce a spus domnul Șerdean. A mințit continuu. Nu știu dacă cineva din echipă îl mai crede pe domnul Șerdean. E clar că intenția lor nu e de a face bine. Mai bine să nu ne mai promită, cum a spus și mister, să nu ne mai facă speranțe că speranțele astea ne trag în jos. E ceva psihologic, e foarte greu să reziști”, a declarat Ricardo Grigore pentru Digi Sport.

În ciuda eforturilor depuse de DDB, Dinamo pare să se îndrepte mai degrabă spre faliment. Fondurile pe care le obțin suporterii nu sunt suficiente pentru a acoperi datoriile. Mai ales că noua conducere spaniolă a adus foarte mulți jucători în vară, pe salarii uriașe pentru nivelul Ligii 1. În prezent, echipa este pe locul 11, la patru puncte de zona de play-off. Dar la un singur punct peste locurile retrogradabile. În primăvară se anunță o provocare uriașă, aceea de a obține licența pentru următorul sezon de Liga 1. Sezonul trecut, Dinamo a evitat retrogradarea cu ajutorul unei decizii luate de FRF. Anul acesta situația ar putea fi imposibil de remediat. Cu riscuri uriașe atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales financiar.

Urmăriți Playsport.ro și pe