Răspuns final pentru CSA Steaua în privința prezenței la baraj. FRF a publicat comunicatul oficial

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.05.2022, 20:34
Răspuns final pentru CSA Steaua în privința prezenței la baraj. FRF a publicat comunicatul oficial

FRF a comunicat oficial răspunsul referitor la dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua. Acesta a venit la scurt timp după ce echipa din Ghencea a încheiat ultimul meci din acest sezon, 0-0 în deplasare cu Hermannstadt.

Daniel Oprița chiar a subliniat la finalul acestei partide că este foarte important ca el și jucătorii săi să afle cât mai repede dacă au sau nu drept de promovare. Pentru a ști cum să gestioneze următoarea perioadă. Iar FRF le-a făcut pe plac „militarilor” și a dat un răspuns final în această speță.

FRF a transmis că CSA Steaua nu are drept de promovare în acest sezon și nu va juca meciurile de baraj

Însă nu cea dorită de ei. Federația a transmis în mod clar că echipele care vor merge la baraj din Liga 2 sunt Universitatea Cluj și Concordia Chiajna, ocupanta locului 5 în play-off. Ceea ce înseamnă că CSA Steaua nu a primit dreptul de promovare în acest sezon. Este de așteptat ca roș-albaștrii să se adreseze TAS în această speță. Așa cum au anunțat fanii echipei în mai multe rânduri.

Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1 Cele 4 formații ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt:

AFC Chindia Târgoviște (Locul 7 – play-out liga 1)
SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1)
FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2)
Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)”, a transmis FRF prin intermediul site-ului oficial.

Ce spusese Daniel Oprița despre acest subiect, imediat după meciul de la Mediaș

„Trebuie să aflăm cât mai repede răspunsul (n.r. – dacă pot evolua la baraj). Pozitiv sau negativ, trebuie să îl aflăm să știm ce avem de făcut mai departe. E loc de mai bine, dar în mare sunt mulțumit pentru că nu e ușor. Se discută și acum dacă avem dreptul sau nu.

Băieții au dat dovadă de caracter și le mulțumesc. Sunt niște jucători adevărați. Trebuie să mai îmbunătățim lotul și cred că, dacă aducem câțiva jucători de valoare, putem să sperăm la promovare sezonul viitor. Dacă avem dreptul să mergem la baraj poate câștigam și sărbătoream și noi acum. Dar poate în sezonul viitor”, a declarat antrenorul Stelei la Digi Sport.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe