Răspunsul lui Gabriel Oprea după acuzațiile că ar fi influențat numirea lui Edi Iordănescu la Pandurii Tg. Jiu

Robert Zanfir / 28.01.2022, 21:04
Răspunsul lui Gabriel Oprea după acuzațiile că ar fi influențat numirea lui Edi Iordănescu la Pandurii Tg. Jiu

Marian Condescu a lansat o serie de acuzații la adresa lui Edi Iordănescu și Narcis Răducan, pe care îi consideră vinovați pentru situația dezastruoasă în care a ajuns Pandurii Târgu-Jiu. Fostul președinte din Gorj îl acuză și pe Gabriel Oprea, fost ministru de interne și fost vicepremier.

Un nou scandal a început ca din senin în fotbalul românesc. Iar Edi Iordănescu, noul selecționer al României, este arătat cu degetul pentru mandatul de la Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul este acuzat pentru sprijinul politic de care ar fi avut parte din partea lui Gabriel Oprea. Fostul Ministru de Interne și Anghel Iordănescu sunt buni prieteni.

Răspunsul lui Gabriel Oprea după acuzațiile că ar fi influențat numirea lui Edi Iordănescu la Pandurii Tg. Jiu

„În legătură cu articolele de presă care au preluat afirmaţiile făcute de domnul Marin Condescu la adresa mea şi a domnului Edward Iordănescu, fac următoarele precizări:

Afirmaţiile domnului Condescu nu au nicio legătură cu realitatea şi, ca atare, le resping.

Nu am decis sau influenţat numirea lui Edi Iordănescu în poziţia de antrenor la Pandurii Târgu-Jiu şi nici cu desemnarea sa ca selecţioner al naţionalei României nu am nicio legătură.

Între familia mea şi familia Iordănescu există o relaţie veche de prietenie, dar de aici şi până la afirmaţiile denigratoare ale domnului Condescu este cale lungă.

Este regretabil că, în anul 2022, un tânăr antrenor, cu o carieră frumoasă, care îşi pune toată experienţa şi tot sufletul în slujba echipei de fotbal a României, este jignit astfel.

Este regretabil, de asemenea, că cineva îşi permite să aducă, astăzi, un astfel de afront fotbalului românesc şi echipei naţionale de fotbal.

În final, consider că nu trebuie amestecate interesele personale ale unora sau altora cu bunul mers al echipei de fotbal a României. Naţionala României are nevoie de un selecţioner bun, aşa cum este Edward Iordănescu, are nevoie de un spirit şi un moral bun şi are nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a face performanţă. Să-i sprijinim, aşadar, pe fotbalişti şi pe antrenorul lor, cu toate forţele”, a explicat Gabriel Oprea într-un comunicat.

Marin Condescu denunță influențele politice la instalarea lui Edi Iordănescu la Pandurii, în 2014

Replica lui Gabriel Oprea vine după seria de acuzații lansate de Marin Condescu. Fostul președinte de la Pandurii consideră că situația dezastruoasă de la Pandurii a fost provocată de numirea politică a lui Edi Iordănescu.

Acesta și Narcis Răducan, bunul său prieten, ar fi devalizat clubul. Condescu a trimis o scrisoare deschisă către Gabriel Oprea, pe care îl consideră vinovatul moral al situației în care a ajuns fosta vicecampioană a României.

În toamna anului 2014, având funcția oficială de ministru de interne, ați invitat la o discuție la București pe Primarul Municipiului Târgu Jiu, Președintele Consiliului Județean Gorj și directorul General al Complexului Energetic Oltenia, în calitatea pe care o aveau de reprezentanți în AGA a Pandurii Lignitul Târgu Jiu și ați «ordonat» instalarea ca antrenor principal a domnului Iordănescu Edward Marius care să îl înlocuiască pe Petre Grigoraș, fiindcă echipa de fotbal nu mai avea rezultate ca pe timpul lui Condescu.

Începând cu ianuarie 2015 și pentru prima dată în Liga 1, apare ca antrenor la Pandurii domnul Iordănescu Edward Marius, doleanța dumneavoastră fiind îndeplinită. Obiectivul trasat fiind salvarea de la retrogradare,
Marin Condescu