Răspunsul venit din partea FRF după acuzaţiile lui Mircea Sandu: „Este regretabil că e necesar să precizăm din nou”

George Drafta 26.10.2022, 13:20
Răspunsul venit din partea FRF după acuzaţiile lui Mircea Sandu: „Este regretabil că e necesar să precizăm din nou”

Fostul preşedinte al forului de la Casa Fotbalului a sugerat într-un interviu recent că numirea lui Edi Iordănescu la cârma naţionalei a fost dictată de interese politice.

Acestea au fost posibile, conform celui care a condus fotbalul românesc între 1990 şi 2014, prin intermediul lui Anghel Iordănescu. Afirmaţiile făcute în Gazeta Sporturilor au deranjat oficialii Federaţiei. Care au luat atitudine şi au demontat ipoteza „Naşului”.

„Este regretabil că e necesar să precizăm din nou faptul că Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat. Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naționale se datorează faptului că, deși am încheiat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranță și că Echipa Națională este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași.

Clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Națiunilor. Dar, în urma ședinței Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024 și s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate. Astfel, Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final”, a transmis FRF printr-un comunicat postat în mediul virtual.

Edi Iordănescu a fost alegerea FRF pentru postul de selecţioner în ianuarie 2022
Edi Iordănescu a fost alegerea FRF pentru postul de selecţioner în ianuarie 2022

Precizări suplimentare

Edi Iordănescu a fost al cincilea antrenor contactat pentru a prelua naţionala după plecarea lui Mirel Rădoi. Pe rând, Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu şi Ladislau Boloni au refuzat ofertele primite. Un alt argument pentru federali ca să infirme zvonurile lansate recent.

„Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceștia nu a putut prelua echipa națională s-a mers către un tehnician din generația tânără, iar dintre aceștia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experiență și cel mai bun CV. Totodată, Administrația FRF reiterează faptul că ingerința politică nu a existat, nu există și nu va exista, nu doar în activitatea Comisiei Tehnice, cât nici în activitatea Federației Române de Fotbal.

Vă amintim, de asemenea, că la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de bună guvernanță care să impulsioneze evoluția calității administrării fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerinței politice precum și autonomia comisiilor federale. FRF a susținut abordarea forului continental, participând inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federație din această zonă a Europei care adoptă această declarație, în aprilie 2019, cu ocazia Adunării Generale”, au mai explicat oficialii FRF.

Urmăriți Playsport.ro și pe