Raul Rusescu, debut de vis în Italia! Fostul atacant al FCSB a marcat în victoria spectaculoasă a echipei sale

Robert Zanfir 29.11.2021, 18:01
Raul Rusescu, debut de vis în Italia! Fostul atacant al FCSB a marcat în victoria spectaculoasă a echipei sale

Raul Rusescu a debutat cu gol pentru Lamezia Terme, în liga a patra din Italia. Fostul atacant al FCSB a marcat în ultimele minute ale meciului câștigat de echipa sa cu Citta di Sant’Agata, 2-1.

Raul Rusescu a ales nu doar surprinzător, ci aproape șocant pentru fanii săi. Fostul atacant al FCSB, care nu de mult făcea furori în Liga 1 sau în cupele europene, a semnat cu o echipă din liga a patra din Italia.

Raul Rusescu, debut de vis în Italia! Fostul atacant al FCSB a marcat în victoria spectaculoasă a echipei sale

Raul Rusescu s-a antrenat cu Voluntari, după ce s-a despărțit de Academica Clinceni. Nu a semnat cu ilfovenii, în cele din urmă, și a ales un alt transfer în străinătate. Nu în Turcia sau în Arabia, unde era curtat, ci la Lamezia Terme.

Raul Rusescu a debutat cu gol pentru echipa din Calabria. Oaspeții au dat lovitura în prelungirile primei reprize, dar gazdele au revenit incredibil și au câștigat dramatic.

Fostul internațional al României a egalat în minutul 85, din penalty, iar Haberkon a adus victoria în minutul 5 al prelungirilor.

Raul Rusescu se bate pentru promovare

Lamezia Terme este pe locul 2 în Grupa I din Serie D. După 13 etape, calabrezii au 31 de puncte și sunt la doar doi pași de primul loc, care asigură promovarea directă în al treilea eșalon din Italia.

Oficialii echipei din sudul Italiei își pun toate speranțele în venirea românului la echipă.

Sosirea unui fotbalist atât de talentat va aduce o contribuție importantă și ne va ajuta la îndeplinirea obiectivelor. Tot orașul salută această mutare, suntem uniți în culorile galben și albastru
– Felice Saladini, președinte Lamezia Terme.

Cum l-au prezentat italienii pe Raul Rusescu

„Rusescu este un fotbalist cu aptitudini tehnice extraordinare. A jucat în echipe de renume internațional, precum: Steaua București, Sevilla, Sporting Braga, Osmanlıspor.

În sezonul 2012/2013 a devenit campion al României cu Steaua Bucureşti: Rusescu a fost golgheterul campionatului, cu 21 de goluri marcate, iar în Europa League a adunat goluri şi performanţe excelente.

Performanțele sale excelente i-au adus transferul la Sevila: a debutat cu Rojiblancos în Europa League, semnând debutul cu o dublă. Ulterior a fost împrumutat la Sporting Braga: sezonul său cu clubul portughez va număra 20 de apariții și 8 goluri în toate competițiile.

Desemnat cel mai bun jucător român al anului 2012 și prezent în Top 11 All Time al Stelei București; câștigător a trei campionate ale României, o Cupă a României, o cupă a Ligii României.

Un total de peste 140 de goluri în carieră (marcate în primele ligi ale României, Spaniei, Portugaliei și Turciei), dintre care 19 în Europa League; la aceasta se adaugă 12 apariții și 1 gol pentru naționala României și două apariții în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni”, au anunțat italienii pe conturile oficiale.

Urmăriți Playsport.ro și pe