Râuri de lacrimi la Cluj, după amicalul CFR – Dinamo Kiev. Un jucător a izbucnit la conferința de presă de la final

Giosanu Catinca 21.04.2022, 11:27
Râuri de lacrimi la Cluj, după amicalul CFR – Dinamo Kiev. Un jucător a izbucnit la conferința de presă de la final

Meciul caritabil dintre CFR Cluj și Dinamo Kiev s-a lăsat cu urmări. Un jucător de la Dinamo Kiev a a izbucnit în lacrimi la conferința de presă de după jocul de la Cluj.

CFR Cluj – Dinamo Kiev, amical caritabil fără goluri

Meciul caritabil dintre CFR Cluj și Dinamo Kiev, care s-a desfășurat miercuri, 20 aprilie, în Gruia, l-a marcat pe unul dintre elevii lui Mircea Lucescu.

CFR Cluj – Dinamo Kiev a fost al treilea meci din turneul pentru pace, după cele cu Legia Varșovia și Galatasaray. Dacă în celelalte partide, jucătorii legitimați la Dinamo Kiev au făcut spectacol, la Cluj, prestația a fost una dezamăgitoare. Niciuna dintre echipe nu a reușit să trimită balonul în poartă. Reamintim că toți banii care se vor strânge în urma acestor partide caritabile vor fi redirecționați către victimele războiului din Ucraina.

După meciul caritabil din Gruia, a fost organizată o conferință de presă la care au participat fundașul ucrainean Oleksandr Karavaev (29 de ani) și secundul lui Mircea Lucescu, moldoveanul Emil Caras.

”Ăsta e singurul lucru pe care îl putem face noi bine”

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani s-a emoționat în momentul în care a fost întrebat dacă dorește să le transmită mesaj oamenilor din Ucraina, care au rămas în țară pentru a lupta împotriva trupelor ruse care au invadat Ucraina.

Mulțumim Clujului și României pentru această seară. Mulțumim tuturor celor care au venit la meci și ne-au susținut la meciul de astăzi. Ăsta e singurul lucru pe care îl putem face noi bine, să jucăm fotbal, să adunăm bani pentru a ajuta Ucraina, pe cei care luptă pentru pace, pentru țara lor. Nu e ușor să intri pe teren și să dai tot ce poți când știi ce e în țara ta…

Peste tot pe unde am fost, în orice țară, în orice oraș, am fost primiți foarte bine. Și noi am încercat să dăm tot ce avem mai bun pe terenul de fotbal.”, a spus Karavaev, la conferința de presă de după meciul cu CFR Cluj.

Elevul lui ”Il Luce” a părăsit sala de conferințe în lacrimi, lucru care i-a impresionat pe cei aflați la fața locului.

De-a lungul ultimelor săptămâni, mai mulți sportivi profesioniști s-au alăturat trupelor ucrainene, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin.