Război civil la campioana Spaniei. Un superstar de la Atletico sare la gâtul lui Diego Simeone. „Știm care este problema”

Bordei Radu / 12.02.2022, 18:57
Război civil la campioana Spaniei. Un superstar de la Atletico sare la gâtul lui Diego Simeone. „Știm care este problema”

Atletico Madrid a trecut de la extaz la agonie, în doar câteva luni de zile. În vară, echipa lui Diego Simeone devenea campioana Spaniei, după un sezon foarte bun. Cum Barcelona era în agonie, iar Realul pierduse jucători precum Sergio Ramos sau Varane, tot Atletico era mare favorită în acest an. Mai ales că echipa lui Cholo nu a mai pierdut niciun star, din contră, l-a readus și pe Griezmann.

2022 găsește echipa alb-roșie într-o situație foarte grea. În campionat echipa este de abia pe locul 5 și luptă să prindă Liga Campionilor. În Supercupă, Atletico a pierdut cu Bilbao, iar în Cupa Spaniei a fost eliminată de Sociedad. Campioana stă pe un butoi de pulbere.

Campioana Spaniei, în pragul revoltei. Un star aruncă săgeți către Diego Simeone

Tactica rigidă a lui Diego Simeone este considerată principala cauză pentru acest parcurs negativ. Atletico a obținut performanțe deosebite prin organizarea defensivă solidă, stabilită de Cholo. Cu toate acestea, echipa argentinianului nu mai reușeșete să se apere deloc și, mai rău, nu valorifică jucătorii de atac pe care îi are. Atletico chiar are o linie ofensivă impresionantă, cu Joao Felix, Antoine Griezmann, Luis Suarez, Matheus Cunha ori Yannis Carrasco, printre alții. Așa că suporterii s-ar fi așteptat la altceva de la echipa lui Simeone.

Jucătorii au început și ei să strâmbe din nas, iar unul din starurile echipei și-a exprimat nemulțumirea după seria de eșecuri din ultimul timp. Joao Felix a aruncat săgeți către banca tehnică, într-un interviu acordat pentru The Athletic.

Cred că știm toți care este problema la echipă, motivul. Dar nu vreau să vorbesc eu acum, a declarat portughezul

Replica lui Simeone nu a întârziat. Argentinianul așteaptă lămuriri din partea jucătorului său.

Eu tot ce fac, este pentru echipă, în concordanță cu dorințele acesteia. Dacă Felix știe care este problema, dacă lucrurile sunt atât de clare, este bine să le spună, a comentat Diego Simeone

Joao Felix, un eșec de 124 de milioane de euro

Fotbalistul de 22 de ani încă este considerat unul din jucătorii cu potențial uriaș. Doar că la Atletico nu a reușit să îl atingă niciodată. Portughezul pare blocat de sistemul tactic al lui Simeone, iar jucătorul ar dori să plece la Manchester City. Pep Guardiola este în căutarea unui atacant și este încântat de potențialul lusitanului. Felix este mai mult un număr 10, dar Pep crede că se poate adapta perfect la tactica lui și ar dori să îl aducă în Premier League.