Război total declanșat împotriva lui Putin. 35 de țări cer suspendarea Rusiei, România a semnat actul

Giosanu Catinca 06.07.2022, 14:09
Război total declanșat împotriva lui Putin. 35 de țări cer suspendarea Rusiei, România a semnat actul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit o nouă lovitură. Treizeci și cinci de țări, printre care și România, au cerut pedepsirea sportivilor din Rusia și Belarus pentru faptele președintelui rus. Decizia a fost anunţată într-un scurt comunicat de presă pe site-ul oficial al departamentului de stat american.

Lovitură dură pentru Vladimir Putin

Cele 35 de naţiuni sunt de părere că persoanele cunoscute ca apropiate Rusiei şi Belarusului, inclusiv oficiali guvernamentali, ar trebui să fie înlăturate din posturi cu influenţă în federaţiile sportive internaţionale, cum ar fi comitete de organizare.

Oficialii se așteaptă, de asemenea, ca organizaţiile sportive naţionale şi internaţionale să ia în calcul suspendarea transmiterii competiţiilor sportive în Rusia şi în Belarus. Totul, din cauza invaziei din Ucraina.

Zeci de țări cer pedepsirea sportivilor din Rusia și Belarus pentru faptele lui Putin

În cazul în care forurile aleg să permită participarea rușilor și bielorușilor, ar trebui să fie interzisă folosirea drapelelor, emblemelor şi imnurilor celor două ţări şi să nu existe declaraţii sau simboluri ale ţărilor respective. În plus, sportivii nu trebuie să concureze pentru cele două ţări.

Facem apel la federaţiile internaţionale să ţină cont de aceste principii şi îi aplaudăm pe cei care au acţionat deja. Restricţiile ar trebui să fie valabile până când cooperarea sub ordinea internaţională bazată pe reguli va fi din nou posibilă.

În plus, reiterăm încurajările pentru comunitatea sportivă internaţională să continue să îşi arate solidaritatea cu poporul ucrainean, inclusiv prin susţinerea continuării şi reconstrucţiei sportului ucrainean unde este posibil.”, se arată în comunicatul postat de departamentul de stat american pe site-ul său oficial.