Războiul din Ucraina i-a distrus pe viață pe copii. Mărturia dureroasă a lui Stepanenko, jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB

Olteanu Ștefan / 04.04.2022, 18:14
Războiul din Ucraina i-a distrus pe viață pe copii. Mărturia dureroasă a lui Stepanenko, jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB

Taras Stepanenko (32 de ani), căpitanul lui Șahtior Donețk care a fost dorit de Gigi Becali la FCSB, a povestit în presa din Ucraina despre cum războiul contribuie la dezvoltarea pe care o au copiii săi. Stepanenko a lăsat de înțeles că aceștia sunt profund afectați de ce se întâmplă, iar de la izbucnirea conflictului au început să desenez tancuri ucrainene care sunt aruncate în aer de cele rusești.

Copiii din Ucraina, profund afectați de războiul pe care Rusia l-a pornit. „Desenează tancuri aruncate în aer”. Taras Stepanenko, fotbalistul dorit de Gigi Becali la FCSB, dezvăluie prin ce trec micuții săi

Taras Stepanenko, jucătorul pe care Gigi Becali a vrut să îl transfere la FCSB cu ajutorul lui Mircea Lucescu, a povestit în presa din Ucraina despre cum au fost afectați copiii săi de războiul pe care Rusia l-a pornit în urmă cu mai bine de o lună. La început, micuții nu au înțeles ce se întâmplă și de ce sunt obligați să se ascundă în diverse spații subterane. Astfel, au început să insiste cu întrebările asupra părinților și, în cele din urmă, Stepanenko spune că soția sa le-a transmis adevărul: „Este război”.
Ulterior, copiii lui Stepanenko au început să își dea seama tot mai clar de ce se întâmplă în Ucraina și acum își transpun gândurile prin desenat:

Copiii mei au început imediat să întrebe despre ce se întâmplă. „De ce locuim la subsol? De ce plecăm de acasă?”. Soția le-a spus: „Este război. Am fost atacați de Rusia, condusă de un tiran. Să știți că, din păcate, există oameni care iau cu forța dacă nu ajung la o înțelegere”.

Acum, copiii mei desenează tancurile ucrainene aruncate în aer de cele rusești”, a transmis Taras Stepanenko, potrivit Sport.ua.

„Fantoma din Kiev” i-a impresionat pe copiii lui Stepanenko

În primele zile ale invaziei ruse, în presa internațională s-a răspândit cu rapiditate o informație potrivit căreia, un pilot de vânătoare ucrainean ar fi doborât 6 avioane inamice în decursul a doar 30 de ore de la startul războiului. Oleksandr Oksanchenko ar fi fost responsabilul pentru această performanță și în mediul online a fost supranumit „Fantoma din Kiev”. Totul a părut aproape desprins din poveștile cu super eroi, având în vedere că „Fantoma din Kiev” se afla la manșa unui avion MiG-29 Fulcrum, care nu este tocmai nou, și a doborât avioane mult mai performante ale Rusiei.
Fie că a fost adevărată sau doar un mit, performanța notată în dreptul „Fantomei din Kiev” a reprezentat o premieră pentru secolul XXI și a impresionat persoane de pretutindeni.
Inclusiv copiii lui Taras Stepanenko au ajuns să fie fani ai „Fantomei din Kiev”:

Foarte des au pictat „Fantoma din Kiev”. Pentru ei, este ca un erou din Universul Marvel”, a mai punctat căpitanul lui Șahtior Donețk.

Oleksandr Oksanchenko, cel supranumit „Fantoma din Kiev”, a murit pe 25 februarie într-o confruntare deasupra Kievului. El a fost decorat post mortem de președintele Volodimir Zelenski cu titlul de „Erou al Ucrainei”.

Cu lopata la război. Momente cumplite trăite de ucraineanul dorit de Gigi Becali la FCSB. „Singurul lucru pe care îl puteam face!”.