Războiul din Ucraina oprește fotbalul! Campionatul urma să se reia vineri, dar a fost suspendat. Ce se întâmplă cu restul competițiilor sportive

Olteanu Ștefan 24.02.2022, 11:57

Războiul din Ucraina a început în mod oficial, iar cei care conduc fotbalul din țara vecină României s-au văzut nevoiți să suspende campionatul intern pe o perioadă de cel puțin 30 de zile. Anunțul a fost făcut deja de Liga din Ucraina, prin intermediul unui comunicat.

S-a suspendat campionatul! Războiul din Ucraina oprește fotbalul

Războiul din Ucraina a izbuncit oficial în dimineața zilei de 24 februarie, iar decizia președintelui Volodymyr Zelenski de a impune legea marțială oprește fotbalul, pentru cel puțin 30 de zile.
Liga din Ucraina a confirmat deja informația prin intermediul unui comunicat. Campionatul ar fi trebuit să se reia, vineri, 25 februarie, cu duelul dintre Mynai – Zorya Luhansk, însă partida nu se va mai disputa.
Potrivit The Sun, competiția internă din Ucraina a fost suspendată, momentan, pentru 30 de zile, iar ulterior se va lua o nouă decizie în funcție de cum vor evolua lucrurile.
Este de așteptat ca decizii similare să fie anunțate și în rândul celorlalte competiții sportive din Ucraina. De asemenea, conform sursei citate, disputarea partidei Scoția – Ucraina, programată pe 24 martie, în barajul pentru Cupa Mondială, este pusă sub semnul întrebării.

UEFA a început deja să ia măsuri împotriva Rusiei și ia în calcul să schimbe stadionul pentru finala Champions League de pe 28 mai.

Șahtior Donețk conduce clasamentul din campionatul Ucrainei, cu 47 de puncte după 18 etape. La doar două puncte în spate este echipa românului Mircea Lucescu, Dinamo Kiev. Podiumul e completat de Dnipro-1, cu 40 de puncte.

Ce este legea marțială

Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a introdus în dimineața zilei de 24 februarie legea marțială, ca urmare a invaziei începute de Rusia.
Prin impunerea acestei noi legi, libertățile civile sunt restricționate, iar instituțiile statului preiau controlul. Legea marțială se introduce în situații de criză majoră, atunci când într-o țară sunt tulburări sociale grave sau este stare de război, când este nevoie ca o autoritate militară să preia controlul în locul administrației civile.
De asemenea, în situațiile de acest fel, drepturile individuale ale cetățenilor devin foarte limitate, iar pedepsele pentru abaterile de la legislație devin mult mai aspre decât în mod normal.

Este pentru a doua oară când Ucraina impune legea marțială, după încheierea celui de-Al Doilea război Mondial. Ea a mai fost decretată și în anul 2018, când scaunul de președinte era ocupat de Petro Poroșenko. Și atunci, măsura a fost luată tot ca urmare a unui conflict armat cu Rusia, care a atacat și capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră.

Într-un interviu acordat exclusiv pentru PlaySport.ro, care poate fi citit AICI, Mircea Lucescu a vorbit din cantonamentul lui Dinamo Kiev despre situația dramatică prin care trece Ucraina. Antrenorul român a făcut o serie de declarații îngrijorătoare: “Am auzit niște bubuituri dimineață. Normal că suntem toți îngrijorați!”.

Urmăriți Playsport.ro și pe