Răzvan Burleanu a fost dat de gol! Ce plan secret are președintele FRF: „Vrea să fie pe viață!”

Olteanu Ștefan 20.03.2022, 15:36
Răzvan Burleanu a fost dat de gol! Ce plan secret are președintele FRF: „Vrea să fie pe viață!”

Răzvan Burleanu a fost dat de gol de Ionuț Negoiță, fostul acționar majoritar al clubului de fotbal Dinamo. Omul de afaceri crede că actualul președinte al Federației Române de Fotbal va câștiga și alegerile din luna aprilie 2022, dar și pe cele din 2026. De altfel, Negoiță spune că scopul lui Răzvan Burleanu este îl depășească la longevitate pe Mircea Sandu, care a stat în fruntea FRF timp de 24 de ani, în intervalul 1990 – 2014.

Federația Română de Fotbal, tărâmul lui Răzvan Burleanu pentru următoarele decenii? Președintele FRF a fost dat de gol de Ionuț Negoiță

Prin intermediul unui interviu acordat recent, Ionuț Negoiță, fost acționar majoritar la Dinamo, l-a dat de gol pe Răzvan Burleanu, care se află în plină campanie electorală pentru alegerile FRF. Fără contracandidat, cu doar trei săptămâni înaintea alegerilor, Răzvan Burleanu se pregătește să devină pentru a treia oară președinte al Federației Române de Fotbal. Însă, Negoiță spune că planul adevărat al lui Burleanu este acela de a-l depăși pe Mircea Sandu la capitolul longevitate, sau chiar de a sta în fruntea FRF „toată viața”.
Mircea Sandu a condus fotbalul românesc timp de 24 de ani, în intervalul 1990 – 2014, până când a ales să nu mai candideze. Din 2014, șefia FRF a fost câștigată de Răzvan Burleanu.
Următoarele alegeri sunt programate pentru data de 12 aprilie 2022, iar al treilea mandat e ca și câștigat de actualul președinte. Însă, Burleanu a recunoscut că se gândește deja să participe și la alegerile din 2026:

Sunt convins că voi avea al treilea mandat. Conform statutului Federației Române de Fotbal, avem o limită de trei mandate. Statutul poate fi schimbat doar cu acordul membrilor afiliați. Dacă membrii afiliați vor considera cu totul altceva, atunci va trebui să stăm de vorbă”, spunea Răzvan Burleanu, în luna februarie a acestui an.

Pe seama acetor declarații, Ionuț Negoiță a transmis:

Sunt foarte detașat de fenomen, din fericire pentru mine și îi compătimesc pe cei care nu știu să facă altceva decât fotbal. Din păcate, în România, resursa umană profesionistă în fotbal e foarte săracă.
Nu mă surprinde (n.r. – că Burleanu e singurul candidat), nu mă interesează. Probabil nu interesează pe nimeni să conducă Federația în afară de el. O să fie și el ca Mircea Sandu, pe viață”, a spus fostul acționar majoritar de la Dinamo, la microfonul PRO TV.

Gică Popescu, despre lipsa contracandidaților la șefia FRF. „Le este frică”

De-a lungul ultimilor ani, Răzvan Burleanu nu a fost tocmai agreat de anumiți componenți ai „Generației de Aur”. Ionuț Lupescu este un bun exemplu. Fostul mare mijlocaș al naționalei României i-a fost chiar rival lui Răzvan Burleanu la alegerile pentru șefia FRF, în 2018, însă nu a reușit să se impună. Ulterior, Ionuț Lupescu a criticat în repetate rânduri sistemul condus de Răzvan Burleanu, despre care a spus că a dus la rezultatele foarte slabe ale echipei naționale.
De asemenea, în 2014, la primul mandat al lui Răzvan Burleanu, candidat la șefia FRF a fost un alt component al „Generației de Aur”. Este vorba despre Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei și actualul președinte al Farului Constanța.
Din nefericire, cu o zi înaintea alegerilor, Gică Popescu a fost arestat în „Dosarul Transferurilor”. În jurul acestei decizii au avut loc mai multe reacții controversate, iar în toamna anului trecut, Serghei Mizil a spus că „Traian Băsescu a dat ordin să-i aresteze pe Giovanni Becali și Gică Popescu pentru a-l aduce pe Răzvan Burleanu” în fruntea FRF.

Revenind în prezent, Gică Popescu a avut o reacție sugestivă atunci când a fost întrebat de ce nu apare niciun contracandidat pentru Răzvan Burleanu:

V-ați întrebat de ce nu mai există candidați și competiție la șefia FRF? Cred că există, dar le este frică. Le este frică!”, a răspuns, tranșant, Popescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe