Răzvan Burleanu, președintele FRF, „interzis” într-un oraș din România: „Să nu calce pe acolo, că dacă îl prind ăia… A fost nenorocire”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.08.2021, 11:19
Răzvan Burleanu, președintele FRF, „interzis” într-un oraș din România: „Să nu calce pe acolo, că dacă îl prind ăia… A fost nenorocire”

Răzvan Burleanu nu este tocmai cel mai iubit conducător de Federație din România. De-a lungul timpului, președintele Federației Române de Fotbal a fost destul de contestat pentru unele decizii pe care le-a luat, dar și pentru rezultatele slabe obținute de prima reprezentativă a României. Cel mai recent, FRF a fost în centrul scandalului legat de distribuirea biletelor și invitațiilor pentru foștii mari jucători ai naționalei României la meciurile găzduite de Arena Națională la EURO 2020.

Răzvan Burleanu, acuzat că a încercat să blocheze promovarea celor de la UTA în Liga 1

Acum, Răzvan Burleanu este din nou atacat de Florin Prunea, unul dintre cei mai vehemenți critici ai actualei conduceri a fotbalului românesc. Fostul portar al naționalei a spus că Burleanu și ceilalți oficiali ai FRF au făcut eforturi în trecut pentru ca UTA Arad să nu promoveze în Liga 1. Mai mult, Prunea l-a avertizat pe Burleanu că nu ar trebui să meargă la meciuri sau alte acțiuni la Arad pentru a nu fi supus furiei fanilor clubului alb-roșu.

Mă uitam la atmosfera de la Arad și mă gândeam cât s-a chinuit Burleanu și FRF să nu promoveze UTA. Au avut 13 puncte avans și le-au înjumătățit punctele spre sfârșitul campionatului, ca să ajute alte echipe să promoveze. Altă explicație nu ai! Cu siguranță, a fost premeditat! Nu-i recomand să meargă acolo. Dacă îl prind ăia… ce bannere sunt împotriva lui. Mă gândeam ce echipă au vrut să nenorocească. Dar au avut tăria să meargă până la capăt”, a spus Florin Prunea potrivit ProSport.

UTA Arad a făcut un meci foarte bun cu FCSB

Prunea a făcut aceste declarații după ce UTA a făcut un meci foarte bun pe teren propriu în fața celor de la FCSB. Iar atmosfera creată de suporterii arădeni a fost una cu adevărat specială. Partida cu echipa lui Gigi Becali a fost prima mare confruntare la care fanii din Arad au avut acces pe stadion de la inaugurarea noii arene. Încurajările fanilor au contribuit decisiv la jocul foarte bun prestat de jucătorii lui Laszlo Balint. UTA a fost egalată în minutul 90 de tânărul Ianis Stoica. Aportul fanilor a fost apreciat după meci atât de jucătorii echipei arădene, cât și de antrenorul Balint.

Publicul a avut un aport esențial în prestația noastră. Cred că fără el, probabil altul era rezultatul. Ne-a motivat, pe fiecare jucător în parte. Avem un public minunat”, a declarat Ioan Hora după meci.

De asemenea, Laszlo Balint a ținut să le mulțumească suporterilor pentru încurajările de pe durata întregii partide:„Vreau să mulțumesc publicului! A fost senzațional azi. Știam ce public avem, ce oameni iubesc UTA și vreau să le mulțumesc din suflet pentru că ne-au încurajat din primul și până în ultimul minut”.