Răzvan Burleanu susține conferințe pe bani mulți în Arabia Saudită, abandonând pentru cinci zile tema naționalei fără selecționer!

Justin Gafiuc / 13.01.2022, 16:43
Răzvan Burleanu susține conferințe pe bani mulți în Arabia Saudită, abandonând pentru cinci zile tema naționalei fără selecționer!

În timp ce problema selecționerului a rămas în aer, cu Boloni dispărut literalmente din peisaj, iar FRF rămasă descoperită după o nouă tentativă eșuată de a găsi un antrenor pentru națională, președintele federației a plecat în Arabia Saudită! Dezvăluirea a făcut-o jurnalistul Decebal Rădulescu într-un editorial din ProSport, iar informațiile dinspre Arabia Saudită relevă motivul prezenței la Riad a lui Răzvan Burleanu.

Șeful FRF e pe lista speakerilor la o conferință cu secretarii generali din zona confederației asiatice (AFC), urmând să le vorbească invitaților despre UEFA Assist, un program de dezvoltare lansat în 2017 de forul continental. Intrarea în scenă a lui Burleanu e programată vineri, 14 ianuarie. Evenimentul se întinde pe trei zile, 13-15 ianuarie, iar revenirea în țară a președintelui federației e prevăzută pe 16 ianuarie, duminică.

Călător în numele FIFA

Burleanu a ajuns în Asia din postura de membru în Comitetul Executiv FIFA, care i-a oferit automat un rol similar, fără drept de vot, și la UEFA. El a prins acest post în aprilie 2021, în urma unor alegeri pentru patru locuri vacante, completate la momentul respectiv, pe lângă el, cu Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevici (Muntenegru). E o poziție care-i asigură un venit anual de circa 200.000 de euro și o diurnă de 700 de euro.

Cu Loți Boloni ascuns la Tg.Mureș și cu telefonul închis nonstop, Burleanu i-a transmis printr-un mesaj lui Vali Moraru, la DigiSport, că ”veți avea selecționer până la începutul campionatului”. Reluarea sezonului e programată la sfârșitul săptămânii viitoare, iar ultimele două soluții rămase în portofoliul FRF sunt Edi Iordănescu și Adrian Mutu.

Iordănescu jr. s-a aflat pe lista scurtă la FC Krasnodar

Fiul ”Generalului” nu e nici el hotărât să preia postul de selecționer din postura de al cincilea antrenor ofertat, după Hagi, R. Lucescu, D. Petrescu și Boloni! A refuzat recent o ofertă din Grecia, de la Atromitos, s-a aflat în aceste zile și pe lista scurtă de la FC Krasnodar, dar rușii l-au instalat chiar azi pe neamțul Daniel Farke, ex-Norwich.

E contextul în care Mutu rămâne varianta cea mai plauzibilă, ”Briliantul” fiind gata să preia naționala dacă FRF îi va pune finalmente pe masă oferta concretă.