Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial la PAOK. Iată ce a declarat antrenorul român la conferința de presă

Marian Cărăvan / 03.06.2021, 16:17
Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial la PAOK. Iată ce a declarat antrenorul român la conferința de presă

Răzvan Lucescu a revenit în fotbalul elen. Tehnicianul român a fost prezentat oficial la PAOK Salonic, echipă pe care a mai antrenat-o între 2017 și 2019.

Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial la PAOK

Tehnicianul român Răzvan Lucescu s-a întors la echipa alături de care a cucerit titlul în Grecia, la capătul sezonului 2018-2019. Pe 21 aprilie 2019, Răzvan Lucescu sărbătorea titlul de campion al Greciei cu PAOK, un titlu care venea după 34 de ani de așteptare pentru echipa din Salonic.

După o aventură în fotbalul arab, unde a antrenat-o pe Al-Hilal, tehnicianul român s-a întors în fotbalul elen. Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial la PAOK. Hashtaguri ca #RazvanIsBack sau #Reloaded au fost afișate în timpul conferinței de presă susținute de antrenorul care a cucerit campionatul și două Cupe ale Greciei cu gruparea din Salonic.

Razvan Lucescu a fost prezentat la PAOK
Razvan Lucescu a fost prezentat la PAOK

Ce a declarat antrenorul român la conferința de presă

Răzvan Lucescu a susținut prima conferință de presă de la revenirea la PAOK. Antrenorul român a oferit o replică cu care i-a cucerit pe suporterii echipei din Salonic.

E minunat să mă întorc acolo unde am trăit cei mai buni doi ani ai vieții mele. Eu simt că nu am plecat niciodată”, a spus Răzvan Lucescu.

Noul antrenor al lui PAOK a transmis un mesaj foarte clar, odată cu revenirea în campionatul Greciei.

„Sunt aici ca să înving. Dacă nu înving, vine altcineva în locul meu pentru a-și încerca șansa. Dacă nu înving, plec. E foarte simplu. Dar pentru mine nu există dacă! De aceea am venit la PAOK”, a declarat Răzvan Lucescu, la conferința de presă de prezentare la PAOK.

Răzvan Lucescu a semnat un contract pe 3 ani, cu un salariu anual de 1,7 milioane de euro. Are o clauză de reziliere de 7 milioane de euro și spune că acum nu mai poate pleca așa ușor. A dat însă de înțeles că se va despărți de PAOK dacă nu va avea rezultatele scontate.

Acum, nu mai pot pleca. Am clauză de șapte milioane. Nu mai pot, dar nici nu vreau să plec. Totuși, dacă nu voi avea succes, ne vom despărți, pentru că asta e viața antrenorilor. Dar eu nu mă gândesc la lucruri negative. Sunt aici pentru trofee”, a mai spus tehnicianul român.

Răzvan Lucescu, un antrenor de succes

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Răzvan Lucescu s-a apucat de antrenorat. A ajuns și el la cârma primei reprezentative, la fel ca tatăl său. Răzvan Lucescu a fost selecționerul echipei naționale a României în perioada 2009-2011.

Până atunci, Răzvan Lucescu a cunoscut succesul la Rapid, echipă alături de care a cucerit titlul în 2003 și Cupa României în 2006 și 2007. Tot cu alb-vișiniii a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006, Rapidul fiind eliminată atunci de Steaua, după două rezultate de egalitate.

În sezonul 2017–18, a cucerit Cupa Greciei cu PAOK Salonic, după ce a câștigat cu 2-0 meciul cu rivala AEK Atena în finala disputată chiar la Atena. Victoria a venit la puțin timp după ce pierduse titlul de campioană în fața aceleiași formații, terminând campionatul pe locul 2, din cauza unei depunctări și a meciurilor cu AEK și Olympiacos Pireu, pierdute la masa verde.

La 24 noiembrie 2019, Răzvan Lucescu a obținut primul titlu continental, câștigând Liga Campionilor Asiei cu echipa clubului Al-Hilal.

L-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar, să nu fie comparat în permamență cu mine”, a spus Mircea Lucescu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru playsport.ro.