Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Preşedintele clubului: “Sunt fanul lui!”

Gabriel Peneș / 19.05.2021, 13:12
Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Preşedintele clubului: “Sunt fanul lui!”

Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Antrenorul de 52 de ani a rămas liber de contract după despărțirea de Al-Hilal, cu care a câștigat Liga Campionilor Asiei, în 2019. Dar fostul selecționer al României nu duce lipsă de oferte. Printre ele, una venită dinspre un fost „dușman” din campionatul Greciei.

Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană

A pornit la drum ca „fiu al lui Mircea Lucescu”, dar acum se identifică prin el însuși. Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Fostul selecționer al României a ajuns deja la 9 trofee cucerite în cariera de antrenor. Răzvan și-a demonstrat clasa pe la mai toate echipele unde a stat pe banca tehnică. Iar ultimii ani i-au adus, probabil, cele mai mari satisfacții. Valoarea sa i-a impresiont chir și pe mari rivali, cum ar fi președintele celor de la AEK Atena, marele club din Grecia. „Războiele” dintre cei doi au fost numeroase în perioada în care Lucescu a antrenat în „țara-mamă” a civilizației europene.

În sezonul 2017–18, a cucerit Cupa Greciei cu PAOK Salonic, după ce a câștigat cu 2-0 meciul cu rivala AEK Atena în finala disputată chiar la Atena. Victoria a venit la puțin timp după ce pierduse titlul de campioană în fața aceleiași formații. A terminat campionatul pe locul 2, din cauza unei depunctări și a meciurilor cu AEK și Olympiacos Pireu, pierdute la masa verde.

Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Preşedintele clubului: “Sunt fanul lui!”
Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Dimitris Melissanidis, preşedintele AEK Atena: “Sunt fanul lui!”/Sursa foto: shippingherald.com

Preşedintele clubului: “Sunt fanul lui!”

De curând, Dimitris Melissanidis, patronul lui AEK Atena, a dezvăluit că și l-a dorit pe Răzvan Lucescu antrenor la echipa sa. El a menționat, conform presei din Grecia, că ar fi fost dispus să plătească și salariul mare cerut de român: 1,3 milioane de euro pe an.

Am vorbit cu Lucescu. Îl apreciez ca antrenor, chiar sunt fanul lui. Numai că se duce în alt campionat. Nu e nicio problemă. Vrea 1,3 milioane de euro. Nimeni nu oferă atâția bani în altă parte în Grecia. Pentru noi, nu ar fi fost o problemă salariul. Grija mea e alta. Putem plăti o asemenea sumă, însă dacă nu iese bine?”, a spus Melissanidis pentru presa din Grecia, citat de gsp.ro.

Acesta a mărturisit că a trecut peste conflictele din trecut și și-a criticat proprii fani pentru reacțiile jignitoare la adresa lui Lucescu. „Reacțiile sunt pentru idioți. Doar idioții ar lua decizii în funcție de reacțiile fanilor. Eu nu conduc așa”, a mai spus el, conform sursei citate. Totuși, bossul de la AEK a recunoscut că „subiectul Lucescu” e încheiat pentru clubul său. Și asta din simplul motiv că tehnicianul român vrea să antreneze în alt campionat. Cel mai probabil, în Italia, unde ar negocia cu Sampdoria și Parma.

Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Preşedintele clubului: “Sunt fanul lui!”
Răzvan Lucescu, ademenit de o formaţie cu 12 titluri de campioană. Dar fanii Rapidului speră la o întoarcere a acestuia în Giulești, după promovarea în Liga 1

Suporterii Rapidului speră într-o revenire a tehnicianului în Giulești

Pe de altă parte, Răzvan Lucescu a dat emoții fanilor Rapidului, care speră într-o reîntoarcere a acestuia în Giulești. Mai ales acum, când rapidiștii au reușit să revină în Liga 1. Lucescu a avut două mandate pe banca giuleștenilor, între 2004-2007 și 2011-2012. A reușit să câștige chiar și 2 Cupe ale României acolo. Iar acum, după bucuria promovării în primul eșalon, Lucescu a oferit o adevărată „declarație de dragoste” pentru clubul de sub Podul Grant.

Cea mai tare atmosferă. Mi-era dor de Rapid. Fotbalului românesc îi era dor de Rapid. Ajută fotbalul românesc. Giuleștiul e ceva special. A fost ceva special și va rămâne ceva special. Nu pot să spun dacă revin, nu știu ce ne oferă viața. Îl iubesc pe domnul Copos, el iubește Rapidul. Rapidul a devenit o forță după Revoluție și datorită dânsului”, a spus Răzvan Lucescu, la Digisport, după promovarea echipei în Liga 1.