Răzvan Lucescu, bătut în vestiar de fotbaliști! Dezvăluiri uluitoare ale fiului lui Mircea Lucescu despre un eveniment ascuns multă vreme

Marian Cărăvan 12.01.2021, 20:47
Răzvan Lucescu, bătut în vestiar de fotbaliști! Dezvăluiri uluitoare ale fiului lui Mircea Lucescu despre un eveniment ascuns multă vreme

Fotbalul e o adevărată religie în familia Lucescu. Il Luce i-a insuflat pasiunea pentru sportul rege și fiului său, Răzvan. După ce au jucat fotbal, ambii sunt acum antrenori de succes. Ambii au ajuns selecționeri ai echipei naționale. Răzvan l-a urmat îndeaproape pe tatăl său, dar asta i-a adus și momente mai puțin plăcute.

Răzvan Lucescu, bătut în vestiar de fotbaliști!

Răzvan Lucescu îi poartă un respect deosebit tatălui său, de la care a avut multe de învățat. Dacă forțăm puțin, am putea spune că Răzvan a respirat fotbal încă de când s-a născut. Răzvan l-a urmat îndeaproape pe tatăl său, dar asta i-a adus și momente mai puțin plăcute.  La un moment dat, ambii se aflau la Corvinul Hunedoara, acolo unde Il Luce a fost fost jucător și apoi antrenor. Răzvan era un copil de 12 ani, cu ambiții mari. Din acea perioadă, Lucescu jr. are o amintire nu tocmai plăcută. Fiul marelui Il Luce a fost bătut în vestiar de câțiva fotbaliști de la Corvinul Hunedoara. După zeci de ani de la acea întâmplare nefericită, Răzvan Lucescu s-a destăinuit. Răzvan Lucescu, bătut în vestiar.

„Mi-aduc aminte că, la Hunedoara, am plecat de la antrenamentul copiilor, aveam 12 ani, și am intrat într-o cofetărie să-mi caut o prăjitură. Mi s-au dus ochii în sus, la etaj, unde era o mansardă. Acolo erau jucătorii, cu berea…

M-am dus acasă și i-am zis lui tata: «Vezi că sunt acolo, era ora 4:00 și beau bere». Asta era într-o joi. Duminică, atunci când m-am dus în vestiar, m-au prins doi dintre ei și m-au băgat într-un coș și mi-au dat la pumni…. Că i-am trădat. Ha, ha, ha!”, a declarat Răzvan Lucescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Razvan Lucescu, batut in vestiar de fotbalisti!
Razvan Lucescu, batut in vestiar de fotbalisti!

Răzvan Lucescu, un antrenor de succes

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Răzvan Lucescu s-a apucat de antrenorat. A ajuns și el la cârma primei reprezentative, la fel ca tatăl său. Răzvan Lucescu a fost selecționerul echipei naționale a României în perioada 2009-2011.

Până atunci, Răzvan Lucescu a cunoscut succesul la Rapid, echipă alături de care a cucerit titlul în 2003 și Cupa României în 2006 și 2007. Tot cu alb-vișiniii a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006, Rapidul fiind eliminată atunci de Steaua, după două rezultate de egalitate.

În sezonul 2017–18, a cucerit Cupa Greciei cu PAOK Salonic, după ce a câștigat cu 2-0 meciul cu rivala AEK Atena în finala disputată chiar la Atena. Victoria a venit la puțin timp după ce pierduse titlul de campioană în fața aceleiași formații, terminând campionatul pe locul 2, din cauza unei depunctări și a meciurilor cu AEK și Olympiacos Pireu, pierdute la masa verde.

La 24 noiembrie 2019, Răzvan Lucescu a obținut primul titlu continental, câștigând Liga Campionilor Asiei cu echipa clubului Al-Hilal.

„L-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar, să nu fie comparat în permamență cu mine”, a spus Mircea Lucescu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru playsport.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe