Răzvan Lucescu, desființat de saudiți după ultimele rezultate cu Al-Hilal: „E un dezastru, iar drama e că nu înțelege”

Giosanu Catinca / 06.02.2021, 09:56
Răzvan Lucescu, desființat de saudiți după ultimele rezultate cu Al-Hilal: „E un dezastru, iar drama e că nu înțelege”

Răzvan Lucescu este în pericol. Antrenorul echipei Al-Hilal FC a fost desființat de saudiți, după ce gruparea sa a fost învinsă pe teren propriu, scor 2-3, de Abha, în runda a 17-a din Arabia Saudită.

Răzvan Lucescu, desființat de saudiți după ultimele rezultate cu Al-Hilal

La cei 51 de ani ai săi, Răzvan Lucescu a devenit principalul subiect de discuție al experţilor. Dar asta nu e tot! Îngrijorător este faptul că o mare parte a conducerii clubului Al-Hilal cere, tot mai vehement, demiterea sa din funcţie.

Cu toate că, în sezonul trecut, Al-Hilal a reuşit o „triplă“ formidabilă, sub comanda lui Răzvan Lucescu, acum e în cădere liberă. Iar asta, pentru că, în mod inexplicabil, formaţia a intrat într-o criză prelungită. De la jumătatea lunii decembrie, gruparea antrenată de Lucescu a avut doar două victorii, cinci remize şi patru înfrângeri.

Derby-ul de joi seară, la care Al-Hilal a fost învinsă de Abha, pe teren propriu, a declanşat o reacţie imediată a conducerii. Oficialii saudiți au convocat o şedinţă a Consiliului de Administraţie în care s-a cerut, ăn mod vehement, schimbarea antrenorului de către unii dintre participanţi. Hotărârea n-a fost încă luată. Asta, din cauză că echipa se află pe locul 2 în campionat, la doar două puncte de liderul Al-Shabab Riad.

Razvan Lucescu, făcut praf de saudiți după ultimele rezultate cu Al-Hilal
Razvan Lucescu, făcut praf de saudiți după ultimele rezultate cu Al-Hilal

„E un dezastru, iar drama e că nu înțelege”

Răzvan Lucescu n-a scăpat nici de criticile din mass-media. Tehnicianul român a fost atacat violent de Ahmad Al-Fahid în cadrul unei emisiuni TV. Analistul sportiv a spus că Lucescu este principalul vinovat pentru eșecul grupării saudite.

Răzvan Lucescu are o mare parte din vină. Da! A câştigat trei trofee cu Al-Hilal, e un antrenor capabil, dar asta nu înseamnă că nu poate fi criticat. Nu înseamnă că trebuie să ne băgam capul în nisip… Sau să spunem că nu există nicio problemă şi că nimeni n-ar trebui să ceară demiterea antrenorului.”, a declarat specialistul.

Ceea ce-l nemulțumește pe analistul străin este că Răzvan Lucescu nu înțelege că formația trece printr-o criză, după cum spune chiar el.

Acum, timpul lui Răzvan Lucescu la Al-Hilal s-a încheiat. În acest moment, el nu mai e antrenorul potrivit pentru acest club. Dezastrul e că el nici măcar nu admite că există o criză şi spune că jocul e bun. Dar jocul nu poate fi bun, când iei trei goluri de la Abha în campionat sau trei goluri, înaintea acestui meci, în Supercupa cu Al-Nassr.”, a mai spus Ahmad Al-Fahid, conform alej.sa.