Răzvan Lucescu e salvat de demitere. Clauza neștiută din contractul românului la Al Hilal

Radu Bordei 07.02.2021, 12:12
Răzvan Lucescu e salvat de demitere. Clauza neștiută din contractul românului la Al Hilal

Răzvan Lucescu e salvat de demitere. Cel puțin pentru moment, românul va rămâne pe banca celor de la Al Hilal. Asta chiar dacă toată presa saudită s-a grăbit să anunțe că antrenorul român ar fi fost deja demis de conducerea clubului. Toată lumea este nemulțumită după ce echipa lui Lucescu a reușit doar două victorii în ultimele nouă partide. Iar ultimele meciuri au adus doar înfrângeri pentru cea mai titrată grupare din Arabia Saudită.

Lucescu jr nu mai are aliați la Al Hilal. O parte a conducerii dar și mai mulți jurnaliști l-au desfințat pe român, în urma ultimelor rezultate. Aceștia au anunțat că Al Hilal este în criză și soluția este plecarea antrenorului.

Răzvan Lucescu e salvat de demitere. Clauza neștiută din contractul românului la Al Hilal

Deocamdată, însă, este greu ca gruparea saudită să îl demită pe antrenor. Asta în ciuda faptului că șefii clubului nu s-ar opune unei schimbăroi pe banca tehnică. Lucescu s-a „blindat” însă cu un contract solid, care îi asigură o sumă frumoasă în caz de demitere. 4 milioane de dolari pe an primește Lucescu la Riad, un salariu fabulos, iar dacă va fi dat afară, românul ar trebui să încaseze integral două salarii lunare. Asta ar costa clubul încă 660.000 de dolari.

Fostul mare jucător saudit, Sami Al-Jaber este favorit să îl înlocuiască pe Lucescu

Al Hilal ar trebui să investească o sumă importantă și pentru aducerea unui nou antrenor, așa că șefii clubului ar fi încercat să negocieze cu Lucescu o despărțire amiabilă. Aceștia ar fi dorti ca antrenorul să renunțe la clauza respectivă, dar saudiții au fost întâmpinați de refuzul antrenorului. Lucescu dorește să continue pe banca echipei

Este convins că poate redresa situația

Lumea nu înțelege cum, după un sezon plin de succes, stiuația s-a schimbat radical la câteva luni distanță. Al Hilal este de nerecunoscut și Lucescu pare să nu mai știe cum să scoată echipa din impas. Românul rămâne calm și crede că nimic nu este pierdut.

Așa se întâmplă după un sezon excelent. Pretențiile cresc, iar când lucrurile nu merg, antrenorul plătește, ăsta este fotbalul, a declarat Lucescu jr

Fostul antrenor de la PAOK este convins, însă, că poate să îndrepte forma echipei. Lucescu a amintit că echipa este la doar două puncte de primul loc, așa că titlul nu este departe. Românul are un palmares impresionant pe banca saudiților, cu 45 de victorii din 70 de meciuri. Mai important este că sezonul trecut a reușit o triplă istorică: titlul de campion, trfeul Cupei Regelui și Liga Campionilor Asiei. De aceea Răzvan este încrezător că va găsi repede soluțiile ieșirii din această criză de rezultate.

Urmăriți Playsport.ro și pe