Răzvan Lucescu trage un semnal de alarmă și explică de ce nu se întoarce în România

Moldoveanu Camelia / 20.01.2022, 20:21
Răzvan Lucescu trage un semnal de alarmă și explică de ce nu se întoarce în România

Răzvan Lucescu a fost pe „lista scurtă” a celor de la FRF, iar, după cum PlaySport.ro a dezvăluit în exclusivitate la acea vreme, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au mers la Salonic pentru a negocia cu tehnicianul.

Cu toate că Lucescu junior a invocat contractul pe care îl are cu PAOK, se pare că altele ar fi motivele pentru care antrenorul nu a vrut să revină în România.

Răzvan Lucescu a fost numit selecționer prea devreme?

Răzvan Lucescu a fost numit selecționer în anul 2009, asta după ce mai antrenase înainte doar FC Botoșani de două ori și Rapid între cele două mandate menționate anterior. La echipa națională a României a stat până în 2011, însă rezultatele nu au fost deloc unele bune. La mai bine de un deceniu de la ocuparea funcției de selecționer, acesta a vorbit despre acea perioadă în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Poate că am ajuns selecționerul României într-un moment foarte dificil pentru fotbalul românesc, pentru mine poate că a fost puțin prea devreme. Momentul poate a fost nepotrivit din toate punctele de vedere.

Fotbalul românesc este de atunci într-o cădere permanentă. E clar că acea perioadă a dat un semnal. M-a învățat două lucruri experiența la echipa națională. Unul: că viața mea este pe teren zi de zi, acolo unde pot să-mi transmit ideile și să muncesc, să vin cu această filozofie de a construi un grup. Și în an doilea rând m-a învățat să trec peste toate momentele de presiune uriașă, să le gestionez diferit, pentru că au fost presiuni uriașe. M-a învățat să trec peste frustrări, lucru cel mai important pentru un antrenor și pentru un om care are succes.”, a declarat Răzvan Lucescu despre perioada în care a fost selecționerul echipei naționale.

A invocat înțelegerea cu PAOK, însă în realitate nu și-ar dori să mai antreneze în România

Denise Rifai a vrut să afle dacă acum a venit momentul ca Răzvan Lucescu să conducă echipa națională, dar a încercat și să înțeleagă dacă PAOK l-a determinat să refuze echipa națională sau are și alte motive

Eu nu o să vorbesc despre propunere sau refuzul unei propuneri. Eu pot să spun doar atât: „eu am un contract semnat vara trecută cu PAOK, pe trei ani de zile, și eu de acolo nu pot să plec.  (Denise Rifai: „Dumneavoastră ați spus că naționala nu se refuză”) La mine nu se poate vorbi nici măcar de refuz, nu poate intra în discuție absolut nimic. (Denise Rifai: „Sunteți diplomat.”)”

”Vă este dor să antrenați acasă?”

Orice răspund nu e OK, dar cum am răspuns sincer tot timpul, sunt sincer de fiecare dată când vorbesc cu presa, o să vă spun că nu, nu mi-e dor. Nu mi-e doar, mă simt bine acolo unde sunt. Îmi doresc foarte mult să am această posibilitate de a lucra cât mai mult timp afară. Am ajuns și la un nivel important, pe o treaptă superioară, și cred că mi-ar fi greu să mă întorc acum în România. Adică aș considera că fac un pas în spate.”, a încheiat Răzvan Lucescu.