Răzvan Raț, implicat direct în sprijinirea refugiaților din Ucraina! Ce a făcut pentru sute de persoane afectate de război

Catinca Giosanu 09.03.2022, 09:46
Răzvan Raț, implicat direct în sprijinirea refugiaților din Ucraina! Ce a făcut pentru sute de persoane afectate de război

Războiul din Ucraina şi mai ales valul de refugiaţi îndreptat către România a declanşat o mişcare de solidaritate fără precedent în rândul sportivilor și nu numai. Răzvan Raț s-a implicat și el în spijinirea refugiaților din ţara vecină. Ce a făcut internaționalul român pentru persoanele afectate de război.

Răzvan Raț s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiați

Valul de refugiaţi intraţi în ultimele zile în România din cauza războiului din Ucraina i-a determinat pe sportivii români să se mobilizeze. Unii au decis să doneze banii câștigați de pe urma concursurilor la care evoluează, în timp ce alții îi ajută pe refugiați cu alimente, haine și alte produse de strictă necesitate. Este și cazul lui Răzvan Raț.

Fostul fotbalist român a ajutat sute de persoane. De notat este că Răzvan Raț a locuit timp de zece ani în zona pe care soldații ruși încearcă să o cucerească, Donbas. De altfel, el se consideră pe jumătate ucrainean.

”Sunt jumătate ucrainean”

Răzvan Raț a mărturisit că petrece foarte mult timp pe telefon. El a fost impresionat de familiile din Ucraina, astfel că a ajutat sute de refugiaţi. La un moment dat, s-a deplasat la granița României cu Ucraina pentru a le asigura transportul victimelor războiului declanșat la comanda lui Vladimir Putin.

Sunt jumătate ucrainean.”, a spus Răzvan Raţ, fotbalist care este căsătorit cu o ucraineancă, pe numele ei Iulia.

Și soția lui Răzvan Raț face eforturi pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina.

Vorbeşte la telefon şi ţine legătura cu foarte mulţi oameni de acolo, cu cei care au ajuns aici. Am avut foarte mulţi prieteni care mi-au pus la dispoziţie diferite proprietăţi.”, a mai spus Răzvan Raţ.

Fotbalistul îi cazează pe ucraineni în hotelurile lui

Răzvan Raț susține că România nu este la fel de bine organizată precum este Polonia. Astfel, că a decis să dea o mână de ajutor. El le-a pus refugiaților din Ucraina la dispoziție hotelurile pe care le administrează.

Chiar acum un sfert de oră am vorbit cu mama cerându-i ca cei care lucrează la mine la hotel să-mi trimită 400 de sarmale.”, a mai spus fotbalistul retras din activitate.

Raț are încredere că războiul din Ucraina se va încheia cât de curând.

Să-ţi zic sincer, la momentul ăsta, perspectivele nu sunt cele mai bune. Cred că şi pe mine oarecum m-au surprins cu atitudinea pe care o arată. Ştiu, ştiu destul de mulţi (n.r. – are prieteni care au pus mâna pe armă).”, a conchis fostul fotbalist român.

Urmăriți Playsport.ro și pe