Caz dramatic al unei campioane, rezolvat de COSR. Olimpica din Ucraina, mesaj de mulțumire pentru România

Dragos Stefanescu 07.03.2022, 23:55
Caz dramatic al unei campioane, rezolvat de COSR. Olimpica din Ucraina, mesaj de mulțumire pentru România

Încă de la începutul războiului din Ucraina, România și-a manifestat susținerea față de țara vecină. Autoritățile române au oferit tot sprijinul refugiaților ucraineni ajunși în țara noastră. COSR a ajutat o campioană olimpică din Ucraina să-și aducă sora și nepotul din țara vecină. După acest gest superb, sportiva ucraineană a transmis un mesaj de mulțumire celor din România.

COSR, gest superb pentru o campioană olimpică din Ucraina

Războiul din Ucraina produce zilnic mii de drame în rândul civililor din țara vecină. Numeroși sportivi ucraineni au fost și ei afectați de evenimetele tragice din țara lor. Autoritățile din România au încercat încă de la început să ofere tot sprijinul refugiaților ucraineni ajunși în țara noastră.

Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a făcut un gest superb pentru campioana olimpică la sabie Olga Kharlan. Multipla campioană mondială şi europeană a primit ajutorul preşedintelui Mihai Covaliu, pentru a-și aduce familia din Ucraina. Vineri, sportiva stabilită în Bologna a venit în România. Ulterior a fost preluată de la Sibiu, fiind însoțită de reprezentanți ai COSR. Sâmbătă dimineață, Kharlan a trecut granița în Ucraina pe la Vama Siret. De acolo ea și-a recuperat sora și nepotul, împreună cu care a revenit în România. Din păcate, tatăl său nu a putut pleca din Ucraina din cauza legii marțiale. Alături de acesta, mama și bunicii sportivei au rămas și ei în țara vecină.

Mesaj de mulțumire pentru România

După ce și-a recuperat sora și nepotul, Olga Kharlan a transmis un mesaj de mulțumire pentru cei din COSR care au ajutat-o în acest demers.

Aș vrea să transmit un URIAȘ MULȚUMESC lui Mihai Covaliu, Cristian Butariu și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru incredibilul ajutor. Ați făcut imposibilul pentru mine și sora mea. Familia vă va fi veșnic recunoscătoare. Este neprețuit”, a transmis Olga Kharlan, pe contul personal de Facebook.

Olga are un CV impresionant. Ea este campioană olimpică cu naționala Ucrainei la Beijing 2008. Totodată a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Kharlan este dublă campioană mondială, în 2013 și 2014. În  2009, 2011, 2012, 2013 și 2014 a cucerit titlul european, bifând astfel nu mai puțin de cinci titluri de campioană europeană.

FIFA le dă drumul stranierilor din Rusia și Ucraina

Războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a produs un adevărat șoc în cadrul sportului din cele două țări. După ce forurile internaționale au sancționat extrem de aspru fotbalul din Rusia, acum se încearcă o variantă pentru stranierii ce avoluează în această țară.

FIFA intenționează să-i ajute pe fotbaliștii străini care evoluează în Rusia și vrea să creeze o perioadă de transferuri specială pentru aceștia. Peste 100 de fotbaliști străini evoluează în prima ligă din Rusia. Printre aceștia se numără și românul Eric Bicfalvi, care joacă pentru formația Ural.

Mai exact, stranierii vor putea să se transfere din Rusia la orice altă echipă. Conform celor de la New York Times fotbaliștii vor trebui să se întoarcă pe data de 30 iunie în Rusia. Astfel, nu va fi un transfer definitiv, ci doar un împrumut până când conflictul din Ucraina se va încheia. FIFA speră ca acest conflict armat inutil să se termine până la vară și lucrurile să reintre în normal. Acest demers vine în urma cererii celor de la FIFPro, cea mai mare organizație a jucătorilor.

FIFA, UEFA și FIFPro au luat deja o decizie similară în cazul jucătorilor străni din Ucraina.

Contractele jucătorilor din Ucraina se suspendă până în vară și pot semna oriunde. Asta e valabilă doar pentru jucătorii străini și antrenorii străini. Din vară, ei revin la contractele pe care le au cu echipele din Ucraina”, a spus Emilian Hulubei la DigiSport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe