Răzvan Zăvăleanu aruncă bomba pentru fanii „câinilor”: „Palmaresul și sigla nu sunt condiționate de liga în care se află echipa!” EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 23.11.2021, 19:15
Răzvan Zăvăleanu aruncă bomba pentru fanii „câinilor”: „Palmaresul și sigla nu sunt condiționate de liga în care se află echipa!” EXCLUSIV Playsport Live

Răzvan Zăvăleanu a declarat în cadrul emisiunii Playsport Live că palmaresul și sigla deținute de Dinamo, echipa care acționează în Liga 1, nu sunt condiționate de nivelul la care activează clubul. Dezvăluirea acționarului judiciar ar putea fi o veste bună pentru fanii lui roș-albilor, care au privit eventuala retrogradare sportivă ca pe sfârșitul clubului.

Dinamo a pierdut încă o partidă în Liga 1. Roș-albii au fost învinși de FC Voluntari, 2-1, în prima etapă din retur. Cu toate acestea, veștile dinspre partea administrativă continuă se fie încurajatoare pentru fanii echipei. „Planul de reorganizare” a fost aprobat.

Răzvan Zăvăleanu aruncă bomba pentru fanii „câinilor”: „Palmaresul și sigla nu sunt condiționate de liga în care se află echipa!”

Mai mult, Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit în cadrul emisiunii Playsport Live că echipa care evoluează în Liga 1 nu depinde de eșalonul în care activează. Concret, administratorul judiciar spune că Dinamo 1948 folosește sigla, culorile și palmaresul vechi al lui Dinamo, fără riscul de a le pierde.

Mai mult, RTZ-ul, firma care reprezintă administratorul judiciar, s-a angajat să plătească sută la sută din procentul creanțelor.

„Nu a fost un noroc faptul că s-a votat planul de organizare a lui Dinamo, ci de o muncă susținută. Muncă și profesionalism, nu noroc.

Sursele de finanțare ale planului sunt multiple. Sunt mai multe surse. Speranța mea este că vom reuși să atragem pe cineva care să susțină pe Dinamo, ar fi cea mai facilă posibilitate de a salva această societate.

Dacă Dinamo ar retrograda, dacă cineva își închipuie că intră în faliment direct, greșește. Nu aș vrea să amestecăm planurile, noi trebuie să ne facem treaba noastră.

Este vorba despre contravaloarea sumelor trecute în tabelul de creditori. Nu ar trebui venit cu toate sumele deodată. Un investitor prudent al plăti sumele așa cum sunt trecute în plan, nu deodată.

În primul an nu ar trebui să plătească nimic. Dar ar fi nevoie de sumele necesare pentru susținerea activității curente.

Nu îmi place deloc subiectul retrogradării, dar e un scenariu posibil. Dar ați văzut un asemenea contract? Nu există!! Eu nu am văzut un astfel de contract.

Din câte știu eu, Dinamo funcționează în baza unui gentlemen’s agreement. Dinamo 1948 folosește sigla, palmaresul vechi al lui Dinamo, dar nu este condiționată de liga în care se află echipa”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Playsport Live.

Context: Nicolae Badea este cunoscut ca unicul deținător al palmaresului istoric al lui Dinamo. Vechea societate, ASC FC Dinamo (patronată tot de Badea) deșine palmaresul, culorile și stemele clubului din Ștefan cel Mare. Echipa care evoluează în Liga 1 (în care Badea e acționar minoritar) are doar drept de utilizare a brandului sub formă de împrumut. Cu alte cuvinte, Dinamo este la Nicolae Badea.

Sperăm că va fi plătit procentul total de creanțe. Ne dorim să fie plătit. E vorba de sută la sută. Ne-am dori să plătim creditorii lui Dinamo. Dar avem și instrumentele legale să și modificăm planul.
Răzvan Zăvăleanu, la Playsport Live