EXCLUSIV. Răzvan Zăvăleanu anunță că Planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat!

Cătălin Mureșanu / 22.11.2021, 14:03
EXCLUSIV. Răzvan Zăvăleanu anunță că Planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat!

UPDATE. În ciuda amânării oferite de instanță (vezi facsimil jos), Răzvan Zăvăleanu a anunțat, prin intermediul Playsport, că Planul de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat. Asta înseamnă că Dinamo scapă de depunctare.

„A fost validat Planul de reorganizare. Acum este pronunțarea, însă nu avem emoții, a fost validat”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

UPDATE. În cazul în care Dinamo nu depune la Federația Română de Fotbal, până la data de 30 noiembrie, „Planul de reorganizare” votat de Adunarea Generală a Acționarilor și validat judecătorul sindic, Federația Română de Fotbal poate depuncta, cu până la 9 puncte, echipa condusă de Mircea Rednic.

Este vorba de „Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2020- aplicabil pentru sezonul 2021 -2022”, respectiv ”Regulamentului privind procedurile monitorizare financiară și de luare a deciziilor de sancționare a cluburilor licențiate de Liga 1- aplicabil pentru sezonul 2021-2022”.

UPDATE. Portalul de instanță a afișat decizia luată în procesul ce privește viitorul lui Dinamo. Amânarea de la ultimul termen o aruncă pe Dinamo cu un pas spre depunctare. Motivele care duc spre această decizie pot fi citite în rândurile de mai jos.

Rămâneți pe Playsport pentru a urmări cazul care poate produce o undă de șoc pe prima scenă a fotbalului românesc.

Știre inițială, din 15.11.2021

Dinamo trăiește periculos pentru încă o săpătămână. Luni, judecătorul sindic a amânat cu o săptămână validarea „Planului de reorganizare” întocmit de administratorul judiciar și votat de creditorii SC Dinamo 1948 SA.

Tribunalul București Secția a-VII-a Civilă a amânat validarea „Planului de reorganizare” întocmit de adminsitratorul judiciar – RTZ & Partners SPRL și votat de Adunarea Generală a Creditorilor. Vestea bună este că instanța a dat un nou termen destul de repede. Mai precis peste o săptămână.

„Câinii” sunt în mijlocul celui de-al doilea proces de insolvență

Validarea „Planului de reorganizare” este un pas foarte important pentru SC Dinamo 1948 SA, societatea care adminstrează clubul și care este, pentru a doua oară de înființarea sa, anul 2005, în insolvență.

Prin validarea „planului” de către judecătorul sindic, „câinii” vor rezolva două probleme, bifează un pas foarte important în reorganizarea economică și, mai ales, vor rezolva o problemă sportivă complicată. Este vorba de amenințarea depunctării conform regulamentelor Federației Române de Fotbal care nu permit ca un club aflat în insolvență să nu aibă „Planul de reorganizare” validat de instanță până la finalul lunii noiembrie.

Termen și în procesul în care Dario Bonetti cere să fie repus în funcția de antrenor al lui Dinamo

Tot luni și tot la Tribunalul București are loc și primul termen în procesul intentat de către Dario Bonetti împotriva concedierii sale unilaterale din poziția de antrenor al lui Dinamo. Italianul nu s-a împăcat cu decizia administratorului judiciar și s-a adresat instanței pentru a fi repus în funcție.

În cazul în care italianul va avea câștig de cauză, Dinamo se poate trezi cu o situație unică, cel puțin în acte va avea doi antrenori, iar Dario Bonetti poate solicita achitarea integrală a salariului său pentru cei doi ani, perioada în care se întinde înțelegerea pe care a semnat-o cu echipa din „Ștefan cel Mare” în al treilea să mandat pe banca „roș-albilor”.

În decursul zilei, PlaySport.ro o să vă informeze cu soluția judecătorului în acest proces aflat la primul termen.