Răzvan Zăvăleanu nu l-a uitat pe Mircea Rednic. „Tragem și acum ponoase!”. Care este situația lui Steliano Filip

Bădulescu Silvian 16.06.2022, 14:06
Răzvan Zăvăleanu nu l-a uitat pe Mircea Rednic. „Tragem și acum ponoase!”. Care este situația lui Steliano Filip
  • Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului special RTZ & Partners SPRL, a vorbit, în cadrul conferinței de presă organizate de Dinamo și DDB atât despre strategia pe care clubul o va aborda din viitoare stagiune, dar și de aspecte ale trecutului care continuă să-i afecteze pe „câini”;
  • Mai exact, practicianul în insolvență a subliniat că, prin jucătorii pe care Mircea Rednic, antrenor care a pierdut un proces cu Dinamo chiar ieri, i-a adus la echipă, formația din „Ștefan cel Mare” a primit o nouă interdicție la transferuri;
  • Mai mult, a fost clarificată și situația lui Steliano Filip, jucător de bază în sezonul trecut, dar care urmează să părăsească corabia. Pe urma plecării jucătorului de bandă, Dinamo va primi o sumă de transfer.

„Am primit o nouă intedicție la transferuri!”

Dinamo a schimbat peste 50 de jucători în această stagiune, record absolut în istoria Ligii I. O parte din ei au fost aduși după ridicarea interdicției la transferuri din startul sezonului chiar de Mircea Rednic.

Mulți dintre aceștia au evoluat în câteva partide iar, ulterior, au reziliat contractele cu Dinamo. Totuși, unii dintre ei fie au solicitat o sumă compensatorie pentru despărțire, fie au depus memorii.

Un caz este Petar Gluhakovic, fundaș dreapta adus de Mircea Rednic, care a bifat 2 meciuri în alb-roșu.

Știți ce s-a întâmplat atunci, după începerea campionatului. A fost o interdicție la transferuri, bine, nu că n-ar exista și acum. Ca urmare a lotului adus de domnul Rednic, tragem ponoase. Am primit o nouă interdicție la transferuri, a 5-a cred, din cauza lui Gluhakovic. Am avut banii pentru a plăti, deci probabil azi sau mâine se va ridica această interdicție.”

Mircea Rednic a pierdut procesul cu clubul din „Ștefan cel Mare” în urma căruia ar fi trebuit să primească aproximativ 32.000 de euro.

Dinamo a fost obligată să achite 11.000 de euro, iar, conform unor clauze din contractul cu „Puriul”, ar mai fi trebuit achitate patru salarii compensatorii în valoare de 32.000 de euro.

Steliano Filip, următorul jucător care pleacă de la Dinamo

Odată cu retrogradarea într-un eșalon inferior, din lotul „câinilor” au plecat deja o parte din jucătorii de sezonul trecut: Gabriel Torje, Vlad Morar sau Mirko Ivanovski.

Mai există o categorie de jucători care au reziliat contractele și urmează să semneze înțelegeri în alte părți.

Totuși, dacă aceștia au plecat sub formă de jucători liberi de contract, lucrurile stau diferit în cazul lui Steliano Filip, unul dintre căpitanii echipei din stagiunea recent încheiată.

Dinamo poate obține o sumă de bani pentru acesta, după spusele lui Răzvan Zăvăleanu, care a confirmat plecarea lui Filip.

Am căzut la o înțelegere cu Steliano Filip. Vom desface astăzi contractul dacă și clubul la care pleacă va fi de acord cu pretențiile noastre, care nu sunt foarte împovărătoare. Eu cred că vor fi de acord.”

În iarnă, Playsport.ro a scris că Steliano Filip este dorit de Mezokovesd, formația din prima ligă a Ungariei. Totuși, la momentul respectiv, Iuliu Mureșan a declarat că Filip nu poate pleca gratis din „Groapă”, așa cum și-ar fi dorit formația ungară.

Fotbalistul originar din Buzău a jucat la Dinamo în două perioade: 2012-2017 și 2021-2022, timp în care a adunat 199 de meciuri, 7 goluri și 15 pase de gol.

În „Ștefan cel Mare”, cel care a și purtat banderola de căpitan a cucerit un trofeu: Cupa Ligii, ediția 2016-2017.

Urmăriți Playsport.ro și pe