Reacția lui Eduard Novak după decesul lui Ivan Patzaichin. „Mi-a fost model și m-a inspirat”

Dumitru Adrian / 05.09.2021, 12:45
Reacția lui Eduard Novak după decesul lui Ivan Patzaichin. „Mi-a fost model și m-a inspirat”

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului, a lăsat un mesaj după moartea lui Ivan Patzaichin. Politicianul se alătură, astfel, personalităților care au vrut să transmită un gând după dispariția marelui campion.

„Unul dintre idolii mei, ca sportiv și om, care mi-a fost model și m-a inspirat în drumul către marea performanță, nu mai este de azi printre noi. Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverență și modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toți, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete și în amintire.
Condoleanțe familiei!”, a fost mesajul ministrului.

Ultimele luni din viața lui Patzaichin, un coșmar

Ivan Patzaichin a fost multiplu campion olimpic, mondial şi european. Ultimele 3 luni, fostul mare sportiv și le-a petrecut internat la Spitalul „Elias”. Fusese diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar duminică a încetat din viață.

Din informațiile obținute până în prezent, se pare că Patzaichin a murit în brațele fiicei sale, Ivona. Ultima perioadă a fost chinuitoare pentru campionul român, având o formă gravă a bolii. Familia dorea să îl ducă în Israel sau Turcia, la tratament, însă, din păcate, nu au mai apucat.

Nu a vrut, în timpul ăsta, să-l vadă cineva. Refuza vizitele și nici la telefon nu răspundea. Spunea că vrea ca lumea să-l știe așa cum a fost, nu măcinat fizic. În urmă cu câteva luni a trecut printr-o altă cumpănă, tot de la boală, însă medicii de la Elias au reușit să-l stabilizeze. Se deplasa cu cadrul metalic și refuza să se știe că e bolnav.