Reacția presei internaționale după șocul de la Germania – Japonia. Nemții au făcut un dezastru din acest eșec

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.11.2022, 19:00
Reacția presei internaționale după șocul de la Germania – Japonia. Nemții au făcut un dezastru din acest eșec

Germania a fost învinsă de Japonia cu scorul de 2-1 în primul meci din grupa E de la Cupa Mondială din Qatar, după ce naționala pregătită de Hansi Flick a condus la pauză cu scorul de 1-0. Ilkay Gundogan a marcat în minutul 33 din lovitură de la 11 metri.

Jurnaliștii de la Bild, devastați după Germania – Japonia 1-2

Niponii nu au pus aproape deloc probleme până în minutul 75, când însă au reușit să îi surprindă pe germani. Doan și Asano, doi jucători introduși pe teren în a doua repriză de către selecționerul Hajime Moriyasu, au marcat în minutele 75 și 83 și au produs un adevărat șoc în redacția celui mai important cotidian german.

„Germania începe cu un dezastru”, au titrat cei de la Bild la finalul partidei. De asemenea, ei au făcut o paralelă între acest eșec și ce s-a întâmplat la Cupa Mondială din 2018, din Rusia, atunci când Germania, pregătită de Joachim Low, a fost eliminată încă din faza grupelor, în urma unei înfrângeri cu Mexic, scor 0-1.

„Dezastrul amintește de turneul amar din Rusia 2018, unde Germania a pierdut cu 0-1 în fața Mexicului și a fost eliminată pentru prima dată din faza grupelor”, au notat jurnaliștii germani.

Ce au notat spaniolii și britanicii după acest meci

Ei au fost „completați” de colegii lor spanioli și britanici. Presa din Spania a avut motive să exulte după acest meci, întrucât din această grupă E face parte și naționala pregătită de Luis Enrique, alături de Costa Rica.

„Japonia oferă a doua mare surpriză a Cupei Mondiale”, a notat Marca, în vreme ce AS a scris simplu: „«Harakiri» din Germania”. Mundo Deportivo a pus acest rezultat în contextul victoriei obținute de Arabia Saudită în fața Argentinei și a notat: „O altă surpriză! Japonia învinge Germania”.

De asemenea, subiectul a fost tratat și de presa din Marea Britanie. Daily Mail a apreciat că acest rezultat reprezintă o umilință pentru naționala Germaniei. „Germania umilită! Un alt șoc la Cupa Mondială, unde Japonia a revenit după un penalty în prima repriză și a învins puternica echipă a Germaniei, 2-1, exact așa cum a făcut Arabia Saudită împotriva Argentinei”, au scris britanicii.

Nu în ultimul rând, FIFA a dat o notă „războinică” acestui rezultat surprinzător în cronica realizată la finalul partidei. „Samuraii albaștri au luat Germania în sabie”, a fost descrierea făcută de site-ul oficial al Federației Internaționale.

Victoria istorică a Japoniei a adus o mare bucurie și în România

La scurt timp după finalul meciului Germania – Japonia 1-2, PlaySport.ro l-a contactat pe Takayuki Seto, mijlocașul central nipon în vârstă de 36 de ani al celor de la Petrolul Ploiești. În mod evident, el s-a arătat extrem de entuziasmat de această victorie a naționalei țării sale și a apreciat că aceasta are șanse mari acum să se califice în optimile de finală.

„Este o bucurie foarte mare și așteptăm să vină una și mai mare, să ne calificăm din grupă. Da! E posibil! Individual nu avem nicio șansă. Însă colectiv suntem o forță, facem diferența. Secretul nostru? Multă muncă, suspin și nu renunțăm niciodată, asta s-a văzut și azi, am fost conduși și am revenit. Am crezut și e fantastic! Am văzut meciul cu colegii mei de la Petrolul, la un restaurant. Am avut un amical și ne-am oprit să vedem partida.

M-au felicitat! Este o victorie mare pentru noi, Germania este, a fost și o să fie o putere în fotbal, însă noi am crescut. Sunt mulți jucători care joacă în Europa și asta se vede. Am crezut că putem să batem Germania. Important este, acum, să trecem de Costa Rica și să mergem mai departe”, a spus Seto.