Reacție șocantă a unei antrenoare din Rusia. Marina Ulyankina amintește de bombele de la Hiroshima și Nagasaki

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.03.2022, 13:45
Reacție șocantă a unei antrenoare din Rusia. Marina Ulyankina amintește de bombele de la Hiroshima și Nagasaki

Marina Ulyankina este antrenoarea lotului național de gimnastică din Rusia. Ea a fost extrem de furioasă că toți sportivii din țara sa, dar și oficialii, care evoluează în această disciplină au fost suspendați de Federația Internațională din toate competițiile, ca urmare a războiului declanșat de țara lor asupra Ucrainei. De asemenea, aceeași soartă au avut-o și cei din Belarus, țară care a sprijinit Rusia în acest demers.

În mod evident, rușilor nu le-a picat deloc bine această sancțiune, venită pe lângă multe altele. Marina Ulyankina a avut însă de departe cea mai deplasată reacție în acest context.

Antrenoarea lotului național de gimnastică din Rusia i-a adus aminte japonezului care conduce forul internațional de atrocitățile la care a fost supus poporul lui în finalul celui de-al Doilea Război Mondial

Ea i-a transmis președintelui japonez al Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe, să își aducă aminte prin ce a trecut țara sa în Al Doilea Război Mondial, respectiv de atacurile cu bombă atomică de la Hiroshima și Nagasaki. Bineînțeles că, în contextul actual, aceste cuvinte ale rusoaicei au fost interpretate ca o amenințare.

Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”, a scris antrenoarea din Rusia pe rețelele de socializare.

Nu este singura reacție controversată venită din lumea sportului din Rusia în aceste zile în contextul în care această țară a fost pusă la colț de întreaga planetă după invazia nejustificată a Ucrainei.

Roman Shirokov, fostul căpitan al naționalei de fotbal, este de părere că jucătorii străini care aleg să părăsească Rusia, după ce FIFA le-a dat voie să facă acest lucru, ar trebui să le înapoieze cluburilor sumele de transfer plătite în schimbul lor.

Decizia luată de FIFA nu mă surprinde deloc. Ne-au tratat vreodată diferit? Nimic nou… Timpul va trece și vom vedea cine are dreptate. De străinii care pleacă oricum nu aveam nevoie. Am altă idee. Cluburile au plătit niște bani pentru ei, nu ar fi drăguț să îi returneze pe toți?”, a spus fostul mijlocaș central în presa rusă.

Roman Shirokov a susținut public faptul că Vladimir Putin face bine că atacă Ucraina

Acest mesaj a venit la scut timp după Shirokov și-a manifestat public susținerea față de Vladimir Putin și de decizia acestuia de a ataca Ucraina.

Mult timp am fost marginalizați în sport. Răbdarea noastră, a președintelui nostru, a prietenilor noștri, a fost lungă. Acum răspundem așa cum trebuie. Sprijin în totalitate demersul președintelui! Armata Rusiei are sprijinul meu.

Ce mă îngrijorează e că mulți cetățeni ruși au devenit acum pacifiști, au uitat ce s-a întâmplat timp de 8 ani în Donbass, când copiii noștri erau uciși. Unii fotbaliști văd că vor să plece. Duceți-vă în Vest! Patria noastră v-a dat totul, acum o trădați. Am un mesaj pentru cei cărora le e rușine de acțiunile Rusiei: plecați!”, a spus fostul fotbalist de la Zenit St. Peterburg, printre altele, potrivit sports.ru, la câteva zile de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Simona Halep, duel cu o sportivă din Rusia în primul meci de la Indian Wells. Ce spune campioana noastră despre tenismenii ruși, în plin război în Ucraina