Simona Halep, duel cu o sportivă din Rusia în primul meci de la Indian Wells. Ce spune campioana noastră despre tenismenii ruși, în plin război în Ucraina

Octavian Vasilescu / 10.03.2022, 09:49

Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) va debuta la Indian Wells împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova (27 de ani, locul 52 WTA), în turul secund.

  • Indian Wells, turneu de categorie 1000, se desfășoară în perioada 7 – 20 martie.

Simona Halep, duel cu o sportivă din Rusia în primul meci de la Indian Wells

Ekaterina Alexandrova a învins-o pe Elvina Kalieva (18 ani, locul 317 WTA) în primul tur de la Indian Wells, scor 4-6, 6-2, 7-6. Două ore și 23 de minute a durat meciul Alexandrova – Kalieva, astfel că rusoaica ar putea fi obosită la meciul cu Simona Halep. Duelul va avea loc vineri.

Simona Halep și Ekaterina Alexandrova se vor înfrunta pentru a cincea oară în circuitul WTA. Scorul meciurilor directe este 2-2 în acest moment. Prima confruntare a celor două a avut loc în 2019, la Cincinnati. Halep s-a impus atunci în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-4.

Au urmat două victorii pentru Ekaterina Alexandrova. Prima la Beijing, în 2019, scor 6-2, 6-3. Ulterior, în 2021, Alexandrova a eliminat-o pe Halep de la Gippsland Trophy, scor 6-2, 6-1.

Simona Halep a câștigat ultimul meci direct cu Ekaterina Alexandrova, la Stuttgart, în 2021. Românca s-a impus clar în sferturile de finală, scor 6-1, 6-4.

Ce spune Simona Halep despre tenismenii ruși

Războiul izbucnit în Ucraina a atras numeroase sancțiuni asupra Rusiei. Sportivii au și ei de suferit. Echipele de fotbal și naționala masculină au f0st excluse de FIFA și UEFA din toate competițiile oficiale. Singurul pilot rus din Formula 1, Nikita Mazepin (23 de ani), a fost concediat de Haas după startul războiului.

Simona Halep este șocată de războiul din Ucraina, dar spune că sportivii ruși nu ar trebui trași la răspundere.

E dramatic. E ceva ce nu mi-am putut imagina vreodată că se va întâmpla. Săracii oameni, cei care sunt în cauză, e foarte greu pentru ei. Eu sper să se termine cât mai repede și să nu fie alte victime.

Îmi pare foarte rău pentru ce trăiesc ucrainenii acum. E greu să spui ceva, e greu și să îți imaginezi așa ceva. Nu cred că trebuie să îi judecăm pe ei (n.r sportivii din Rusia), nu cred că au ceva în comun doar pentru că sunt din aceeași țară.

E greu să spun eu ceva, probabil o să se decidă mult mai multe lucruri, în perioada următoare. Dar tenismenii ruși nu au nicio vină, așa că mi-e un pic milă de sentimentele pe care ei le trăiesc acum. Nu e ușor să ți se ia steagul din dreptul numelui, atunci când joci un sport individual și un sport destul de curat”, a spus Simona Halep, înainte de plecarea spre SUA.