Real Madrid, achiziție surprinzătoare! „Galacticii” au cumpărat o echipă de fotbal și o transformă în Real Madrid C

Olteanu Ștefan 01.07.2022, 21:58
Real Madrid, achiziție surprinzătoare! „Galacticii” au cumpărat o echipă de fotbal și o transformă în Real Madrid C

Real Madrid C prinde din nou viață în capitala Spaniei, după ce „galacticii” au făcut o achiziție surprinzătoare și au cumpărat echipa de fotbal RSC Internacional. Din sezonul 2022 – 2023, aceasta urmează să fie oficial a treia formație satelit a lui Real, iar din sezonul 2023 – 2024 își va schimba și denumirea în Real Madrid C.

Real Madrid a cumpărat o echipă de fotbal! Achiziție surprinzătoare făcută de campioana Spaniei

Au trecut șapte ani de la desființarea echipei de fotbal Real Madrid C, însă aceasta este pe cale să ia din nou viață după ce „galacticii” au făcut o achiziție surprinzătoare și au cumpărat o echipă de fotbal.

Publicația Marca anunță că formația RSC Internacional, care colabora deja de ani buni cu clubul de pe Santiago Bernabeu, a fost cumpărată de Real Madrid.

Aceasta urmează să devină din sezonul următor a treia echipă satelit a madrilenilor, după celebra Real Castilla, iar din sezonul 2023 – 2024 va căpăta oficial și denumirea de Real Madrid C. La fel s-a întâmplat și cu echipa feminină a „galacticilor”, care s-a chemat, inițial, Tacon.

Cel care s-a ocupat de materializarea tranzacției a fost Manu Fernandez, coordonatorul echipelor de juniori de la Real Madrid. După ce a convins mai mulți oficiali din interiorul clubului, Fernandez a trecut la negocieri și a bătut palma cu RSC Internacional, o formație care evoluează în ligile inferioare.

Real Madrid C va fi de principiu o echipă de tineret, care va avea rolul de a furniza cât mai mulți jucători talentați primei echipe. Ea va evolua la baza de pregătire de la Valdebebas și în perioada următoare va fi anunțat și numele antrenorului ce o va pregăti.

Raul, Guti sau Casillas, printre jucătorii care s-au făcut remarcați la Real Madrid C

Real Madrid C a luat prima oară viață în anul 1952 și timp de zeci de ani a fost una dintre cele mai puternice pepinieri de fotbaliști din Europa. Din nefericire, în anul 2015, echipa s-a desființat.

Însă, în întreaga ei istorie, Real Madrid C a dat primei echipe jucători uriași precum Raul Gonzalez, Guti, Iker Casillas, Caminero, Butragueno, Alvaro Benito, Aldana, Solana, Arbeloa, Fernando Sanz și mulți alții.

Conform sursei deja menționate, „galacticii” au decis să readucă la viață Real Madrid C din cauza unor măsuri pe care le pregătește Federația Spaniolă de Fotbal.

Fiecare club ar urma să poată legitima maxim opt jucători străini de peste 21 de ani. Mai mult, numărul acestora ar urma să fie scăzut treptat la șapte, apoi la șase.

O decizie în acest sens nu a fost momentan aplicată la nivelul ligii spaniole.

„Africa Power”, laudă sau insultă? Scandal cu iz rasial între fanii lui Real Madrid și cotidianul Marca.