Real Madrid, alte 90 de milioane de euro cheltuite pentru un nou star al fotbalului mondial. O nouă lovitură „galactică” reușită de Florentino Perez

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.06.2022, 15:30
Real Madrid, alte 90 de milioane de euro cheltuite pentru un nou star al fotbalului mondial. O nouă lovitură „galactică” reușită de Florentino Perez

Real Madrid nu are de gând să se oprească din transferuri, nici după ce i-a prezentat deja oficial pe Antonio Rudiger și Aurelien Tchouameni. Dacă primul a semnat din postura de jucător liber de contract, cel de-al doilea i-a costat pe madrileni nu mai puțin de 80 de milioane. Plus alte 20 de milioane de euro care se pot adăuga sub formă de bonusuri.

Chiar și așa, Florentino Perez este pregătit să mai pună la bătaie alte 90 de milioane de euro pentru a-și asigura linia de mijoc pentru mulți ani de acum încolo. Pe lângă „veteranii” Kroos, Modric și Casemiro, Real Madrid are are la dizpoziție trei dintre cei mai buni mijlocași centrali din „noua generație”. Este vorba despre Federico Valverde, Eduardo Camavinga și Aurelien Tchouameni.

Real Madrid ar fi gata să plătească 90 de milioane de euro pentru Jude Bellingham

Chiar și așa, președintele Florentino Perez încearcă să mai dea o mega-lovitură pentru viitor. Potrivit spaniolilor de la AS, acesta intenționează să îl transfere pe Jude Bellingham, puștiul-minune al Borussiei Dortmund. Și ar fi dispus să achite până la 90 de milioane de euro în schimbul acestuia. Însă nu în această vară, ci în cea a anului viitor.

Atunci va expira contractul proaspăt semnat de Luka Modric și sunt șanse destul de mari ca el să nu mai fie prelungit încă o dată. Mijlocașul croat va ajunge la acel moment la 37 de ani și este posibil să își dorească să se retragă din activitate sau, eventual, să revină în țara natală, poate la Dinamo Zagreb, echipa care l-a dat fotbalului mare.

Astfel, președintele lui Real Madrid vrea să continue operațiune de întinerire a liniei mediane a campioanei Spaniei cu Jude Bellingham. Mai ales în contextul în care și Toni Kross și Casemiro sunt deja trecuți de 30 de ani.

Președintele „galacticilor” nu va avea însă deloc o misiune ușoară. Pe lângă suma uriașă solicitată de clubul german, în cursa pentru semnătura lui Bellingham mai sunt înscriși, de mai mult timp, și cei de la Liverpool, dar și rivalii lor de la Manchester United. Iar ideea de a juca în țara natală ar putea reprezenta un argument solid în plus pentru mijlocașul central de doar 18 ani.

Mai mult, din cauza ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, Jude Bellingham va avea statut de jucător extracomunitar în Spania, iar Real Madrid ar trebui să renunțe la un alt jucător aflat în această situație în prezent.

Relația bună cu Borussia Dortmund le dă speranțe fanilor madrileni că această mutare s-ar putea face

Pe de altă parte, sursa citată scrie și despre un atu important pe care Real Madrid l-ar avea în cazul unui eventual transfer al lui Jude Bellingham. Acesta este reprezentat de relația foarte bună care există în prezent între clubul blanco și Borussia Dortmund. De fapt, în special, despre relația dintre Florentino Perez și directorul executiv al clubului de pe Signal Iduna Park, Hans-Joachim Watzke.

Iar dovada acestei relații este reprezentată de tranzacțiile făcute de cele două părți în ultimii ani. Este vorba în principal despre Achraf Hakimi și Reinier, care au fost cedați de Real Madrid la Borussia Dortmund în schimbul unor sume avantajoase pentru clubul german.

Real Madrid și-a luat adio de la cel mai titrat jucător din istoria clubului. Marcelo a plecat de pe Santiago Bernabeu