Real Madrid fură un super-jucător de la Barcelona! Presa din Spania face marele anunț

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.07.2021, 22:36
Real Madrid fură un super-jucător de la Barcelona! Presa din Spania face marele anunț

Real Madrid fură un super-jucător de la Barcelona. Florentino Perez e gata să profite de problemele financiare de la clubul catalan și să le dea o lovitură importantă marilor rivali. Se știe că Barcelona traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Jose Maria Bartomeu, fostul președinte al clubului de pe Camp Nou a generat datorii destul de importante. Catalanii sunt puși într-o situație ingrată înaintea startului noului sezon.

Barcelona a depășit cu mult plafonul maxim de salarizare impus de Liga Spaniolă. Astfel, pentru a putea legitima noi fotbaliști, oficialii clubului trebuie să reducă semnificativ cheltuielile cu salariile jucătorilor. Asta înseamnă pe de o parte să renunțe la unii fotbaliști cu salarii mari. Pe de altă parte, Barcelona întâmpină mari dificultăți în a le prelungi contractele jucătorilor care au intrat sau vor intra în ultimul an.

Real Madrid fură un super-jucător de la Barcelona! Presa din Spania face marele anunț

Cum este și cazul lui Ilaix Moriba. Mijlocașul central de numai 18 ani este unul dintre viitoare staruri de pe Camp Nou. El a bifat deja câteva meciuri pentru prima echipă, inclusiv în derby-ul cu Real Madrid din returul sezonului trecut. Moriba a intrat însă în ultimul an de contract la Barcelona și cere o mărire substanțială a salariului. Mărire pe care clubul blau grana nu i-o poate acorda momentan. Astfel că sunt șanse destul de mari ca Moriba să părăsească echipa la finalul contractului, el putând să negocieze cu orice club începând cu ianuarie 2022.

Și Real Madrid este foarte aproape să îi dea lovitura marii rivale. Potrivit Don Diario, clubul de pe Santiago Bernabeu are deja un acord de principiu cu Moriba. Fotbalistul ar urma să ajungă la Madrid în vara lui 2022 dacă nu va ajunge până atunci la o înțelegere cu Barcelona în ceea ce privește prelungirea actualei înțelegeri.

Ilaix Moriba şi Real Madrid au un acord pentru transferul fotbalistului din 2022. Jucătorul poate ajunge gratis la Madrid dacă nu va ajunge la un acord cu Barca în perioada următoare”, a notat sursa citată.

Barcelona ar fi găsit o soluție pentru a-l păstra pe Moriba

Presa catalană anunță că Barcelona ar fi găsit totuși o variantă pentru a-l convinge pe Ilaix Moriba să rămână pe Camp Nou. Conform Mundo Deportivo, Joan Laporta urmează să îi propună fotbalistului un nou acord, cu un salariu apropiat de cel pe care îl câștigă în prezent, dar pe o perioadă mai scurtă. Atunci, el ar avea ocazia să renegocieze înțelegerea într-un timp mai scurt, când se presupune că Barcelona va depăși criza financiară. Și își va permite să îi ofere salariul pe care îl dorește.