Real Madrid nu reușește să atragă pe nimeni de la PSG. Încă un jucător a refuzat oferta venită din Spania

Olteanu Ștefan / 04.07.2022, 12:15
Real Madrid nu reușește să atragă pe nimeni de la PSG. Încă un jucător a refuzat oferta venită din Spania

În actuala fereastră de transferuri, Real Madrid nu reușește să atragă pe nimeni de la PSG. „Galacticii” au sperat până în ultima clipă că îl vor putea semna din postura de jucător liber pe Kylian Mbappe (23 de ani), dar starul francez a ales să rămână pe Parc des Princes. Acum, un alt nume important de la PSG a refuzat oferta venită din Spania și a ales un transfer surprinzător.

Xavi Simons a refuzat oferta venită de la Real Madrid. „Galacticii” nu pot să atragă pe nimeni de la PSG

Aflat la finalul contractului cu PSG, la fel ca Mbappe, Xavi Simons a fost dorit de Real Madrid în această vară, dar se pare că formația de pe Santiago Bernabeu nu reușește să atragă nimeni de la campioana Franței.

Totuși, situația lui Simons a fost radical diferită de cea a lui Mbappe. El și-a dorit să o părăsească pe PSG tocmai pentru a prinde mai multe minute în teren la viitoarea formație. Totuși, cum este unul dintre cei mai promițători mijlocași din categoria sa de vârstă, Simons a fost dorit de echipe cel puțin la fel de puternice precum PSG.

Pe lângă FC Barcelona, spaniolii de la Marca susțin că Real Madrid „a întrebat” despre disponibilitatea internaționalului de tineret olandez. Deși este familiar cu fotbalul din Spania, fiind crescut în celebra academie a Barcelonei, Xavi Simons nu a vrut să audă de un transfer la coloșii din La Liga pentru că s-ar fi lovit de aceeași problemă ca la PSG. Real Madrid are deja o mulțime de jucători cu potențial la mijlocul terenului, între care și nou-venitul Aurelien Tchouameni, dar se bazează în continuare și pe experimentații Luka Modric sau Toni Kroos. În acest context, Simons a considerat că va fi doar o rezervă neutilizată pe Santiago Bernabeu.

În schimb, el a preferat un transfer la PSV Eindhoven, vicecampioana Olandei, unde speră să joace meci de meci și să aibă parte de ascensiunea pe care și-o dorește în carieră.

El a semnat un contract până în 2027 cu PSV Eindhoven. Totuși, PSG i-a stipulat în contract o clauză potrivit căreia, până în 2023 îl va putea răscumpăra în schimbul a 4.000.000 de euro. Tot atât este și cota sa de piață, potrivit Transfermarkt.

11 meciuri a jucat Xavi Simons pentru PSG, reușind să ofere o pasă decisivă.

Xavi Simons așteaptă să debuteze și în naționala mare a Olandei

Xavi Simons a evoluat în selecționatele U15, U16, U17 și U19 ale „Portocalei mecanice”. Odată cu transferul la PSV Eindhoven, el speră că îl va impresiona pe selecționerul Louis van Gaal și va fi convocat în premieră la prima reprezentativă.

La Eindhoven, Simons va fi antrenat de Ruud van Nistelrooy, atacant de legendă al Olandei, care a strălucit la echipe ca Manchester United sau Real Madrid.

După trei ani minunaţi la club, a venit timpul să-mi iau rămas bun. Sunt foarte recunoscător antrenorilor, staff-ului, coechipierilor mei şi întregului personal. PSG va fi mereu în inima mea”, a scris Simons pe Twitter, după despărțirea de PSG.

Directorul sportiv al lui PSV a anunțat că îl va aștepta cu brațele deschise:

I-am văzut aproape toate meciurile din acest sezon şi ne-a convins. Xavi are totul pentru a deveni un jucător important la PSV. Iar el vrea să parcurgă drumul împreună cu noi”, a transmis John de Jong.

FOTO. Echipamentul lui PSG în sezonul 2022-2023 este fabulos. Lionel Messi a fost cel care l-a prezentat în premieră.