Recital marca Mihai Stoichiță. Angajatul FRF își continuă seria declarațiilor ridicole

Robert Zanfir 27.09.2022, 21:47
Recital marca Mihai Stoichiță. Angajatul FRF își continuă seria declarațiilor ridicole

Mihai Stoichiță speră ca Edi Iordănescu (44 de ani) să nu piardă avionul spre Frankfurt, unde va avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European 2024. Selecționerul le-a transmis internaționalilor români că nu își va folosi biletul de zbor, dacă aceștia nu vor avea atitudinea potrivită în meciurile cu Finlanda și Bosnia.

România câștigă, dar pierde! Cam așa s-ar rezuma situația „tricolorilor” din ultima campanie. George Pușcaș și compania au trecut de Bosnia, 4-1, dar s-au clasat pe ultimul loc al grupei și au retrogradat în Liga C. Naționala lui Edi Iordănescu va rata, astfel, posiblitatea de a juca barajul pentru Euro 2024. În preliminarii, „tricolorii” vor avea cel puțin două adversare de calibru.

Recital al lui Mihai Stoichiță, după ce România a retrogradat în Liga C

România își va afla adversarele din preliminariile pentru Campionatul European 2024 pe 9 octombrie, la tragerea la sorți de la Frankfurt, unde va fi repartizată în urna a 3-a valorică. Edi Iordănescu și-a manifestat dorința de a continua pe banca naționalei. Are și sprijinul lui Răzvan Burleanu. Pe de altă parte, Mihai Stochiță preferă calea „umorului”.

„Am mai repetat asta de fiecare dată când am vorbit. Nu e mingea la noi, mingea e la Edi. Eu așa sper, să mergem împreună la tragerea la sorți. Să nu se răzgândească el și să piardă avionul”, a declarat Mihai Stoichiță la DigiSport.

„Acum îmi spuneţi că am retrogradat, nu am retrogradat, am rămas în aceeaşi grupă se pare, nu? Ceva de genul ăsta. Nu cred că am retrogradat, nu ştiu care e regulamentul.

(n.r. ba da, în ce grupă să rămânem?) Urna a treia, am căzut în urna a treia. Aia e mergem, mai departe. O să meargă mai departe Edi, pentru că aşa vrea federaţia”,
Mihai Stoichiţă, imediat după retrogradarea naționalei în Liga C

Toată lumea dă vina pe Burleanu, dar Cornel Dinu susține că altcineva ar fi principalul vinovat

Cornel Dinu este de părere că declinul a început cu adevărat când președintele FRF era încă Mircea Sandu.

„Declinul a început înaintea lui Burleanu, el a aprofundat. A fost o discuție în anii 2007, 2008, după un lung proces pe care Federația l-a câștigat cu Loto Pronosport. Au încasat în jur de vreo 7 milioane. În momentul acela a fost un declic în sensul că Sandu Mircea nu a considerat că banii aceștia trebuie investiți în niște academii.

De aici și ruptura cu (Ionuț) Lupescu. Bani s-ar găși la Federație să plătească decent un antrenor dar, mai ales, să creeze niște academii, care să propună 50-60 de jucători din care selecționerul să aleagă. Cât timp nu vom avea echipe de club puternice, e greu de crezut că vom avea o națională puternică”, a spus Cornel Dinu la PlaySport Live.