Record de jucători trimiși de Farul la naționale, după victoria cu Petrolul! Hagi, despre selecția lui Edi Iordănescu: „Nu mă bag, nu e problema mea!”

Robert Zanfir 16.09.2022, 23:25
Record de jucători trimiși de Farul la naționale, după victoria cu Petrolul! Hagi, despre selecția lui Edi Iordănescu: „Nu mă bag, nu e problema mea!”

Farul Constanța câștigă la Ploiești, 3-1 cu Petrolul, într-un meci care a contat pentru runda a 11- a Superligii. „Marinarii” adună două victorii consecutive și se distanțează la trei pași de Rapid, în fruntea clasamentului. La finalul partidei, Gică Hagi s-a arătat încântat de numărul mare de jucători convocați la echipele naționale.

Au fost două meciuri într-unul singur la Ploiești. Farul a dat clasă în prima repriză, când Denis Alibec a reușit dubla, după cel mai bun meci din ultimii ani ai atacantului. Repriza secundă a readus Petrolul în prim plan. Ploieștenii au marcat prin Tamaș, care arată că nu este doar „lider de sindicat” în vestiar, ci și lider pe teren.

Hagi, despre selecția lui Edi Iordănescu: Nu mă bag, nu e problema mea!

Finalul meciului l-a prins epuizat pe Gică Hagi. Antrenorul s-a prăbușit pe bancă, îngândurat! La flash – interviuri a vorbit despre motivele de bucurie. Farul va avea 21-23 de jucători la naționale.

„Suntem fericiți, în deplasare, cu o echipă foarte bună. Știam că noi trebuie să ne impunem, să construim bine. Am căzut, ei au venit peste noi. Știam că întâlnim o echipă foarte bună și la faze fixe. Sunt trei puncte foarte importante.

Mai avem nevoie de timp, nu suntem la potențial maxim. Echipa are mult talent. Unii jucători – odihnă, au făcut foarte bine. Avem 21-23 de jucători la echipele naționale. Din când în când, avem și la echipa națională mare jucători.

Nu mă bag, nu e problema mea cine se duce, selecția o fac ceilalți, ei aleg. Eu mă bucur pentru cei care merg la lot. Sper să facă lucruri bune”, a declarat Gică Hagi la finalul partidei de la Ploiești.

Denis Alibec, mesaj pentru Edi Iordănescu: Să cheme toată echipa de la Farul!

„Nu eu decid lotul, sper să fiu acolo și voi da totul. Sunt cam secretoși, nu au spus nimic. Sper să fim convocați și de la Farul. Toată echipa!”, a declarat Denis Alibec la finalul partidei.

Enes Sali: I-am mulțumit lui Gabi Tamaș

„Eu nu i-am pasat cu o fază înainte, iar el mi-a pasat. I-am mulțumit pentru asta. Mă simt foarte bine, sunt fericit și sper să o ținem tot așa. Noi visam asta, ăsta e obiectivul nostru, să fim cei mai buni.

(În urmă cu un an a fost cel mai tânar marcator din Liga 1 – n.r.) A trecut foarte repede, dar mă bucur petru asta și sper să dau tot mai multe goluri”, a spus Enes Sali la final.

Larie: Greul abia acum începe!

„Este un campionat echilibrat, cu echipe puternice, dar noi ne-am facut treaba. Greul de abia de acum incepe. Ne bucuram de doua, trei zile libere, apoi inapoi la treaba. Suntem niște jucători profesioniști și ne facem treaba”, a spus și fundașul lui Gică Hagi.

Petrolul – Farul 1-3 ( Tamaș ’57 / D. Alibec ’11 ’35, Enes Sali 90+3). ECHIPELE DE START:

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Borța, Dumitriu, Seto, Jair, Țicu – Irobiso, Ivanovski
Rezerve: Moroz – Velisar, Pashov, Cebotaru, M. Bratu, Cioiu, Manzala, G. Grozav, A. Olaru
Antrenor: Nicolae Constantin

Farul: Aioani – R. Benzar, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, T. Băluță, Grameni – A. Pitu, D. Alibec, L. Munteanu
Rezerve: Buzbuchi – Borza, Sîrbu, Grobry, Casap, Sali, R. Moldoveanu, Corinus, L. Andronache
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu și Ovidiu Artene
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Gabriel Stroe